Federatia Sanitas: Nu suntem de acord cu Ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice

federatia-sanitas-ameninta-cu-proteste-123183-1Presedintele Federatiei Sanitas din Romania, Leonard Barascu, a declarat ca organizatia sindicala este in total dezacord cu formula actuala a proiectului de Ordonanta de Urgenta pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice.

“In toate demersurile noastre am solicitat eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-social, aspect pe care actuala ordonanta de urgenta ce urmeaza sa fie aprobata de guvernul tehnocrat miercuri, 13 aprilie, nu il are in vedere si aduce pierderi salariale in loc de cresteri. Astazi am primit textul unui act normativ care nu reflecta discutiile si negocierile purtate de SANITAS si CNSLR-Fratia, la care suntem afiliati ci, mai mult, abroga Legea salarizarii unitare nr. 284/2010, fara perspectiva unei noi legi in domeniu. In consecinta, solicitam Ministerului Muncii lamuriri suplimentare pe care speram sa le primim”, a declarat Leonard Barascu.

Consiliul National al Federatiei Sanitas a anuntat ca se va intruni joi de urgenta pentru a analiza situatia creata de aparitia acestei OUG, precum si masurile ce se cer a fi luate.

“Ii asiguram pe membrii nostri ca rezolvarea inechitatilor si discriminarilor salariale reprezinta in continuare unul dintre obiectivele federatiei de la care nu ne vom abate si ne vom folosi de toate mijloacele sindicale pentru atingerea acestuia”, a mai spus presedintele Sanitas.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns