Federatia Sanitas: Daca revendicarile nu ne vor fi solutionate vom continua actiunile sindicale

DSC_0004Federatia Sanitas din Romania a anuntat ca in cazul in care autoritatile nu le vor solutiona revendicarile actiunile sindicale vor continua. Membrii Federatiei Sanitas au pichetat miercuri Parlamentul Romaniei. La actiunea sindicala au participat si membri ai celorlalte sindicate bugetare afiloate CNSLR-Fratia. Reprezentantii Sanitas au inaintat Camerei Deputatilor, Senatului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Sanatatii un document cu toate revendicarile.

“Am solicitat eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-social, am cerut in continuare majorarea salariala cu 25% in 2016, am cerut reglementarea timpului de munca pentru medici, implicit plata corecta a garzilor, am solicitat deblocarea si finantarea posturilor de specialitate, am cerut reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar etc. Toate revendicarile inaintate de Sanitas sunt publice”, au anuntat reprezentantii Federatiei Sanitas.

“Ii asiguram pe salariatii din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala ca solutionarea revendicarilor Sanitas este prioritara pentru Federatia noastra si in acest sens vom continua toate actiunile sindicale prevazute pentru urmatoarea perioada si anume: 9-13 mai. Federatia Sanitas va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice. In functie de rezultatele obtinute in negocierile care se vor desfasura in paralel cu actiunile de protest, in luna iunie vom organiza un miting de amploare in fata Guvernului Romaniei”, mai precizeaza Sanitas.

Autor: Daria Finica, Foto: Sanitas.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns