Dr. Eva Cristescu: Rezidentii ajung sa faca un numar prea mare de garzi

medicinaMedicul de familie Eva Cristescu a explicat joi de ce protesteaza medicii si care sunt principalele lor nemultumiri in legatura cu programul de lucru. Ea a precizat ca de multe ori nu se respecta timpul de odihna, iar salariile sunt mici comparativ cu munca depusa. Joi Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania au organizat un protest in fata Ministerului Sanatatii. Potrivit medicului, nemultumirile sunt legate in special de timpul de lucru al medicilor si de garzile numeroase. De asemenea, medicii rezidenti fac uneori un numar prea mare de garzi. Desi norma de medic e de 7 ore conform legii, in Romania se intra in garda la finalul programului de lucru si se iese a doua zi dimineata cand vin colegii. Problemele apar pentru ca a doua zi medicul respectiv nu pleaca acasa ci isi incepe din nou programul normal, zilnic, a explicat medicul subliniind faptul ca in alte tari imediat dupa o garda medicii au dreptul la o zi libera.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Un raspuns la “Dr. Eva Cristescu: Rezidentii ajung sa faca un numar prea mare de garzi”

 1. IORDACHE CHRISTIANA A spus:

  Eu recunosc ca se munceste mult in medicina nu numai ca stagiar.
  Mai stiu ca in anii 1970, mama, interna pe chirurgie (similar rezident) trebuia sa faca 4 garzi pe luna plus nu mai stiu cate contravizite si bineinteles programul de 7 ore zilnic.
  Acelasi lucru si cand am fost eu medic stagiar in anii 1985-88.
  Problema e ca medic fiind, nu poti sa ai un program ca la farmacie sau la nu stiu ce magazin, de la ora la ora. Tebuie sa stai, pana rezolvi cazul pe care-l ai.
  Si mai trebuie totusi sa recunoastem ca in specialitatile nechirurgicale, garda se imparte si tot ai parte de 3-4 ore de odihna pe garda. La specialitatile chirurgicale depinde de ce cazuri vin cu urgenta catre sala de operatie.
  In profesia medicala este nevoie de daruire, abnegatie, dragoste si din pacate si de bani.
  Spun din pacate , pentru ca este pacat ca un medic care raspunde de viata unui om,care-si face meseria cu abnegatie si daruire sa aiba un venit mai mic decat un muncitor supracalificat.

Lasa un raspuns