Daniel Popescu, Eli Lilly: Este nevoie de o regandire a taxei clawback

pillsIn opinia lui Daniel Popescu, Corporare Affairs Manager in cadrul companiei farmaceutice Eli Lilly Romania, autoritatile trebuie sa aiba in vedere o regandire a taxei clawback. Potrivit lui Popescu, taxa a fost una cu caracter reglator in perioada de criza, insa ii afecteaza in prezent pe producatori.

“Clawback-ul a fost oarecum o masura de echilibru bugetar buna in perioada de criza. Dar si-a facut efectul si acum este momentul de a fi regandita. Cred ca ar trebui luate alte masuri pentru dezvoltarea industriei de medicamente. Nu consider ca un clawback diferentiat care ar arunca niste taxe dintr-o parte intr-alta ar rezolva problemele din industria de profil”, a declarat Daniel Popescu.

El a precizat ca reducerea preturilor la medicamente operata de Ministerul Sanatatii la 1 iulie 2015 a afectat si medicamente din portofoliul companiei pe care o reprezinta. Astfel, au fost afectate doua produse de sanatate mintala, un produs destinat osteoporozei si doua tipuri de insulina, acestea disparand in mod constant de pe piata din cauza faptului ca producatorul nu mai poate asigura suficiente stocuri pe piata.

“De la 1 iulie incoace suntem inundati de cereri si solicitari si plangeri din partea pacientilor. Masura a fost aparent buna pentru pacient, dar populista si nu a fost suficient gandita”, a declarat el.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns