Presedintele Asociatiei femeilor medic din Germania: Este nevoie de strategii diferite in functie de sex pentru prevenirea anumitor afectiuni

MedicalDr. Astrid Buehren, presedintele Asociatiei femeilor medic din Germania, a declarat joi in cadrul conferintei “Sanatatea femeii-practici bazate pe dovezi” ca in Romania ar trebui implementate strategii diferite in functie de sex pentru preventia si gestionarea anumitor afectiuni.

“Perspectiva de gen vizeaza transversal toate politicile Uniunii Europene. Medicina de gen (Gender Medicine-n.red.) vizeaza diferentele si asemanarile dintre sexe. Barbatii si femeile au manifestari diferite ale bolilor si ar trebui sa beneficieze de preventie diferita a afectiunilor. Este nevoie de strategii diferite in acest domeniu. De multe ori, pacienti apartinand celor doua sexe primesc medicatie nepotrivita, ceea ce nu e eficient. In toate tipurile de boli exista diferente intre femei si barbati. Spre exemplu, dupa 75 de ani bolile coronariene apar in majoritate la femei, fiind in crestere la femei si inainte de varsta de 75 de ani. In cazul infarctului, femeile primesc mai greu tratament din cauza simptomelor, dar si pe fondul prejudecatilor ca infarcturile ar fi mai rare la femei”, a declarat medicul.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns