Ministerul Sanatatii: Un copil cu sindromul hemolitic-uremic de la Spitalul “Marie Curie” a fost externat

Medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare fac greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii, cerand demiterea managerului unitatii medicale, Gheorghe Bota, in Bucuresti, luni, 13 iulie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Ministerul Sanatatii a anuntat ca vineri a mai fost externat un copil diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti. Copilul transferat de la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” a fost externat, conform informatiilor transmise de catre medicii unitatii sanitare.

In Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Mare Curie” mai sunt internati doi copii cu sindrom hemolitic-uremic care primesc tratament de specialitate in Sectia de nefrologie. Singurul copil care urmeaza procedura de dializa peritoneala este cel din Brasov. Copilul din Fetesti nu mai face dializa. Starea de sanatate a celor doi este stabila, cu evolutie favorabila.

Medicii specialisti subliniaza ca, atat alimentatia corelata cu varsta, cat si respectarea stricta a normelor de igiena reprezinta elemente esentiale pentru dezoltarea corespunzatoare a copiilor, in special a nou-nascutilor.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns