Ministerul Sanatatii: Trei copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internati in sectia de nefrologie a Spitalului “Marie Curie”

ministerul-sanatatiiLa Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti mai sunt internati trei copii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), dupa ce in cursul zilei de miercuri unul dintre copiii din Fetesti a fost externat, conform informatiilor transmise de catre medici Ministerului Sanatatii. Toti cei trei copii sunt internati in sectia de nefrologie unde primesc tratament de specialitate. Numai unul dintre acestia, cel din Fetesti, este supus procedurilor de dializa peritoneala si se afla in stare stationara.

Tot in sectia de nefrologie se mai afla internat un copil care a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” cu o forma incompleta de sindrom hemolitic-uremic. Copilul primeste tratament de specialitate, nu este supus dializei si se afla in stare relativ buna cu evolutie favorabila. Copilul din Mioveni este in stare buna. Medicii specialisti subliniaza ca atat alimentatia corelata cu varsta, cat si respectarea normelor de igiena, reprezinta elemente esentiale pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor, in special a nou-nascutilor.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii Ministerului Sanatatii recomanda achiztionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar vederinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns