Ministerul Sanatatii: Trei copii cu sindrom hemolitic-uremic, internati in continuare la Spitalul “Marie Curie”

Medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare fac greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii, cerand demiterea managerului unitatii medicale, Gheorghe Bota, in Bucuresti, luni, 13 iulie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, trei copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”. Toti cei trei copii primesc tratament de specialitate in sectia de nefrologie.

Doi copii, din Fetesti si Brasov, sunt supusi procedurilor de dializa peritoneala. Copilul din Brasov care a inceput sa prezinte o serie de manifestari neurologice, somnolenta, pusee de hipertensiune arteriala a inceput un tratament specific edemului cerebral, potrivit medicilor de la Spitalul “Marie Curie”. In cursul zilei de miercuri este programat la un examen Computer Tomograf, insa prezinta inca retentie mare de azot.

Medicii subliniaza ca atat alimentatia corelata cu varsta, cat si respectarea stricta a normelor de igiena reprezinta elemente esentiale pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor, in special a nou-nascutilor.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii Ministerului Sanatatii recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns