Inca un copil cu sindrom hemolitic-uremic, internat la Spitalul “Marie Curie”

l_marie_curieInca un copil cu sindrom hemolitic-uremic a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti. Copilul provine din judetul Brasov si are doi ani. In total in unitatea medicala sunt internati 3 copii cu sindrom hemolitic-uremic, conform informatiilor transmise de catre medicii unitatii sanitare la Ministerul Sanatatii. Toti cei trei copii primesc tratament de specialitate in sectia de nefrologie. Copilul din Fetesti este supus in continuare procedurilor de dializa peritoneala, iar copilului din Brasov i s-a montat cateter pentru procedura de dializa peritoneala. Starea de sanatate a celor trei copii este in evolutie favorabila, conform medicilor.

Echipele DSP si DSV Brasov continua ancheta pentru depistarea sursei imbolnavirii in cazul copilului cu sindrom hemolitic-uremic din Brasov, probele recoltate fiind transmise laboratoarelor de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi facute publice dupa efectuarea analizelor de laborator. Deocamdata, inspectorii DSP Brasov au costatat la domiciliul copilului faptul ca au fost consumate produse lactate de tip branza de vaci, lapte, cascaval si smantana, fiind totodata indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate in alimentatia copilului (mancare gatita, dulciuri, mezeluri si fructe). Aceste produse nu s-au mai gasit la domiciliul copilului.

Au fost recoltate probe de apa, din cana filtru de apa, teste de sanitatie, fiind lasate recipiente de coproculturi apartinatorilor prezenti la domiciliu. Echipa DSV Brasov a recoltat probe de apa si alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al copilului au fost recoltate doar probe de apa, intrucat nu mai existau alte probe relevante.

Medicii specialisti subliniaza ca atat alimentatia corelata cu varsta, cat si respectarea stricta a normelor de igiena reprezinta elemente esentiale pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor, in special a nou-nascutilor. Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii Ministerului Sanatatii recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns