Gilead va plati catre Merck Sharp & Dohme 200 de milioane de dolari in urma unui proces privind un medicament destinat hepatitei C

In this photo taken Thursday, July 9, 2015, a man cycles near the headquarters of Gilead Sciences in Foster City, Calif. (AP Photo/Eric Risberg)

Compania farmaceutica Gilead a pierdut in instanta in Statele Unite un proces cu producatorul de medicamente Merck Sharp & Dohme (MSD) privind drepturile asupra unui medicament impotriva hepatitei C. Compania este obligata sa plateasca catre MSD suma de 200 de milioane de dolari, mult mai putin fata de daunele de 2 miliarde de dolari pe care le solicitase MSD. Gilead a lansat doua medicamente impotriva hepatitei C cu vanzari de peste 20 de miliarde de dolari in Statele Unite in 2014 si 2015. Compania a fost data in judecata de MSD (Merck & Co in Statele Unite), producatorul detinand patentul asupra unui alt medicament impotriva hepatitei C. Gilead a obtinut substanta activa pentru cele doua medicamente dupa ce in 2011 a achizitionat compania Pharmasset care dezvoltase anterior substanta impreuna cu MSD pe baza unei substante active patentate de MSD in 2002. Reprezentantii Gilead sustin insa ca patentele MSD deriva din activitatea Pharmasset. MSD a solicitat daune din partea Gilead in 2013. Cele doua companii s-au dat in judecata reciproc.

Sursa: Reuters.com, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns