Doi dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul “Marie Curie”, externati vineri

Medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare fac greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii, cerand demiterea managerului unitatii medicale, Gheorghe Bota, in Bucuresti, luni, 13 iulie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti, doi dintre cei trei copii cu sindrom hemolitic-uremic au fost externati vineri. Pe sectia de nefrologie ramane internat un singur copil (cel din Mioveni) care are insa o evolutie favorabila a starii de sanatate si care incepand de vineri nu mai este supus procedurilor de dializa peritoneala. Medicii au mai anuntat ca pentru toti cei 11 copii tratati in sectia de nefrologie a unitatii sanitare bucurestene faza acuta a afectiunilor s-a incheiat. Acestia vor ramane insa sub supraveghere la distanta.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Medicii recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns