Doi copii din Fetesti cu sindrom hemolitic-uremic, internati la Spitalul “Marie Curie”

1317227233spital_marie_curie_95467800_72543300Doi copii din Fetesti, diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti in cursul zilei de vineri. Potrivit medicilor, acestia au fost alimentati necorespunzator pentru varsta lor. Amandoi copiii sunt internati pe sectia de nefrologie, unul dintre acestia fiind supus procedurilor de dializa peritoneala. Starea lor de sanatate este stabila cu evolutie favorabila.

Tot in sectia de nefrologie a unitatii medicale a ramas internat si copilul din Mioveni care are o evolutie favorabila a starii de sanatate si a ramas sub observatie medicala. Medicii atrag atentia ca atat alimentatia corelata cu varsta, cat si respectarea stricta a normelor de igiena reprezinta elemente esentiale pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor, in special a nou-nascutilor.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii Ministerului recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns