ANMDM: Niciunul dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu Hexaxim

vaccinAgentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anuntat ca niciunul dintre copiii din Arges diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic si internati la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti nu a fost vaccinat cu vaccinul Hexaxim. ANMDM a facut aceasta precizare deoarece s-au facut speculatii ca sindromul hemolitic-uremic a fost cauzat de acest vaccin.

“Vaccinul Hexaxim a fost autorizat la data de 21 iunie 2012, in baza art. 58 din Regulamentul CEE nr. 726/2004, urmand aceleasi proceduri de evaluare cantitativa si calitativa ca si vaccinul Hexacima. Cele doua produse apartin aceluiasi detinator de autorizatie de punere pe piata, Agentia Europeana a Medicamentului garantand asupra echivalentei standardelor de evaluare a documentatiei de autorizare”, atrage atentia ANMDM.

Pe fondul discontinuitatii in aprovizionare cu vaccinul Hexacima, in Romania, la fel ca si in alte state membre ale Uniunii Europene precum Belgia sau Polonia, a fost autorizat prin parghia legislativa a autorizatiei de punere pe piata pentru nevoi speciale, vaccinul Hexaxim al aceluiasi producator. In mod similar tuturor vaccinurilor, Hexacim este pus pe piata numai dupa testarea in regim serie de teste, inainte de comercializare, conform procedurii administrative UE de eliberare oficiala a seriilor.

Agentia atrage atentia ca in conformitate cu inregistrarile disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu hexaxim.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns