Prof. dr. Nicolae Calomfirescu: In Romania, situatia este catastrofala din punct de vedere al rezistentei la antibiotice

646x404Prof. dr. Nicolae Calomfirescu, seful Sectiei de Urologie a Spitalului “Dimitrie Gerota” din Bucuresti, a atras atentia in cadrul conferintei Medic.ro organizata in perioada 24-25 februarie de Versa Media ca in Romania situatia este “catastrofala”cu privire la rezistenta la antibiotice. El a subliniat faptul ca Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la consumul de antibiotice fara reteta.

Medicul a dat exemplul tratamentului aplicat in cazul cistitelor. “Prima recomandare care se face de obicei este antibioticul, desi problema poate fi rezolvata si altfel. Romania este pe un binemeritat loc I in UE la consumul de antibiotice fara reteta. Rezistenta la antibiotice nu il intereseaza pe pacient, pentru ca pe el il doare. Din pacate, nici pe noi, practicienii, nu ne intereseaza intotdeauna rezistenta la antibiotice. In perceptia medicilor de familie, rezistenta la antibiotice este abia pe locul al patrulea ca preferinta de prescriere. Medicii de familie prefera tratamentele medii si lungi si doar 20% prefera tratamentele scurte”, a atras atentia medicul.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 4.50 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns