Patriciu Achimas-Cadariu: Vom face controale incrucisate in spitale din 10 martie

patriciu-achimas-cadariu-spital-nou-348860_jpg_pagespeed_ce_4oTwENiYvzMinistrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat ca din 10 martie vor fi efectuate controale incrucisate in spitale, acestea urmand sa fie coordonate de Ministerul Sanatatii. Ministrul a anuntat luni ca starea celor sapte copii din Arges internati la Spitalul “Marie Curie” se imbunatateste progresiv, patru dintre acestia continuand tratamentul sub forma de dializa, doi dintre ei fiind cu evolutie din ce in ce mai buna.

Ceilalti trei copii continua tratamentul de recuperare in insuficienta renala acuta. In cazul copilului internat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, ministrul a declarat ca acesta se afla in stare de sanatate buna, insa nu exista elemente care sa lege acest caz de cele inregistrate in judetul Arges. Achimas-Cadariu a mai spus ca este necesara infiintarea a doua registre, unul de boli transmisibile si evenimente neasteptate si al doilea de complicatii asociate ingrijirilor medicale, care sa fie infiintate in spitalele publice, dar si in cele private. Acestea vor fi verificate saptamanal de reprezentantii desemnati ai directiilor de sanatate publica judetene.

“Este vorba si despre o problema de comunicare si responsabilitate. Vom face controale incrucisate care vor fi coordonate direct de la Ministerul Sanatatii”, a declarat ministrul Achimas-Cadariu. Ministrul a precizat ca aceste controlale vor demara din data de 10 martie, iar de coordonare se va ocupa secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Victor Strambu. Ancheta ECDC coordonata de expertii straini aflati in Romania se afla inca in derulare.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns