Ministrul Sanatatii solicita demiterea conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti dupa ce un copil cu sindrom hemolitic-uremic a fost plimbat intre spitale

patriciu-achimas-cadariu-spital-nou-348860_jpg_pagespeed_ce_4oTwENiYvzMinistrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale in a caror administrare se afla unitatea medicala, dupa ce un copil cu sindrom hemolitic-uremic a fost plimbat intre spitale. Miercuri ministrul a fost la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti pentru a verifica starea de sanatate a copilului de un an si patru luni internat in unitatea medicala dupa ce a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Din primele verificari si potrivit DSP Arges, situatia acestui copil era cunoscuta de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Pitesti inca din data de 13 februarie cand copilul a fost adus de parinti pentru un consult de specialitate, acuzand febra si scaune diareice. Cu aceasta ocazie, in regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. In data de 14 februarie copilul a fost transportat de parinti la o clinica privata din Bucuresti, unde au fost efectuate analize.

Potrivit MS, in 21 februarie, ora 8:30, copilul a fost adus la Institutul National de Boli Infectioase din Bucuresti unde a fost consultat si i s-a pus diagnosticul de enterocolita dizenteriforma si rectoragii. Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost indrumat pentru consult de specialitate la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, unde a ajuns la ora 9:00. Aici a fost exclusa patologia chirurgicala in urma investigatiilor, recomandandu-se revenirea la Institutul Matei Bals unde copilul era asteptat in vederea internarii.

La ora 12.25 parintii cu transportat copilul la Spitalul Victor Babes unde s-a constatat la camera de garda ca pacientul este echilibrat. Dupa ce s-a efectuat o noua serie de investigatii care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic si revenire in caz de agravare, cu diagnosticul si Enterocolita acuta.

In 23 februarie, ora 22.18, parintii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boala diareica acuta enteroinvaziva, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% si sindrom febril asociat”. Copilul a fost internat, iar in urma investigatiilor s-au constatat semne de infectie, desi rezultatul coproculturilor s-a mentinut negativ.

Miercuri la ora 12:20, conform datelor DSP Arges, a fost solicitat transferul la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges in conformitate cu reglementarile in vigoare, potrivit MS. In aceeasi zi, in jurul orei 15:00, pacientul a ajuns la Spitalul “Marie Curie”, unde a fost internat in Sectia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sange si coproculturi in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate sindromului hemolitic-uremic. Din coprocultura, in urma testarii, s-a pus in evidenta prezenta verotoxinei secretate de o tulpina de Escherichia Coli. Conform MS, pacientului i s-au administra solutii de reechilibrare hidroelectrolitica, plasma, masa trombocitara, in vederea instalarii cateterului de dializa peritoneala. Starea pacientului este stabila, in prognosticul medicilor este rezervat.

Autor: Daria Finica, Foto: Realitatea.net.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns