Ministerul Sanatatii va organiza o sesiune extraordinara a examenului de Rezidentiat

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat ca va organiza o sesiune extraordinara a examenului de Rezidentiat. Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul Sanatatii a anuntat ca a organizat consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu reprezentanti ai absolventilor din anii precedenti, precum si cu reprezentanti ai universitatilor de medicina din intreaga tara.

In urma consultarilor, s-a decis ca este necesara organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de Rezidentiat in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in tara. Aceasta sesiune va fi organizata la nivel national, incluzand subiecte unice de examen, in baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut. Ministerul Sanatatii va anunta in scurt timp data si modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Totodata, in urma consultarilor desfasurate in ultima perioada, Ministerul Sanatatii a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare de asemenea la nivel national si bazat pe subiecte unice. Bibliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din “Compendiul de specialitati medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof. dr. Victor Stoica si prof. dr. Viorel Scripcaru.

Metodologia examenului de rezidentiat, sesiunea 2016, va fi anuntata dupa noi consultari ale reprezenantilor Ministerului Sanatatii cu federatiile studentesti de profil, potrivit MS.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns