Ministerul Sanatatii: Studentii solicita examen de Rezidentiat descentralizat si subiecte unice

646x404Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu s-a intalnit marti cu reprezentantii Federatiei Asociatiei Studentilor la Medicina din Romania pentru a discuta despre modul in care va fi organizat in toamna acestui an concursul de intrare in Rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Reprezentantii studentilor au cerut conducerii MS ca anul acesta concursul sa fie organizat la fel ca in anii trecuti, descentralizat, in cele sase centre universitare cu traditie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

De asemenea, au mai solicitat subiecte unice in toate cele sase centre, iar comisia de elaborare a acestora sa fie stabilita la nivel national si alcatuita din membrii celor sase universitati. Subiectele vor fi elaborate din compendiul nou aprobat, potrivit Ministerului. S-a mai convenit ca tematica de concurs sa fie comunicata de catre Ministerul Sanatatii pe pagina de web a institutiei (www.ms.ro) si prin publicatia de specialitate Viata Medicala, in cel mai scurt timp. Studentii i-au mai solicitat ministrului ca repartitia concurentilor sa se faca pe fiecare centru, in functie de punctajul descrescator si, dupa acest proces, acestia sa poata opta si pentru locurile ramase neocupate la nivel national, in urma unei repartitii conform unui clasament national.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca este de acord in principiu cu solicitarile studentilor dar le-a cerut acestora un document scris care sa contina toate solicitarile asupra carora s-a ajuns la un acord in cadrul intalnirii. De asemenea, s-a convenit ca la inscriere candidatul sa semneze o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la noile conditii de organizare si desfasurare a concursului.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns