Ministerul Sanatatii: Sase copii cu sindrom hemolitic-uremic, internati in continuare la Spitalul “Marie Curie”

ministerul-sanatatii-685x320Potrivit Ministerului Sanatatii, sase copii cu sindrom hemolitic-uremic se mai afla internati la Spitalul “Marie Curie” din Capitala. Sambata ministrul Patriciu Achimas-Cadariu a fost la Spitalul “Marie Curie” pentru a verifica starea de sanatate a copiilor internati si pentru a oferi informatii presei cu privire la situatia copiilor.

In prezent, in unitatea sanitara bucuresteana se mai afla internati sase copii cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic. Dintre acestia, cinci copii se afla internati pe sectia de Nefrologie, doi dintre ei facand dializa peritoneala. Cel de-al saselea copil este internat in sectia de terapie intensiva (ATI) unde este supus procedurilor de dializa peritoneala si urmeaza tratament specific.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, starea lui este grava, dar stabila, existand indicii privind prezenta simptomatologiei neurologice. Este vorba despre copilul in varsta de un an si patru luni din Mioveni, transferat in data de 24 februarie de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la “Marie Curie”. Acesta are confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic cu complicatii neurologice la debut si este intr-o situatie nefavorabila.

Ministrul Sanatatii a declarat ca pentru a se putea lua masuri urgente in tratarea pacientilor este necesara raportarea de urgenta si in deplina transparenta de catre spitale a tuturor cazurilor de imbolnavire catre directiile de sanatate publica.

“Medicii trebuie sa dea dovada de responsabilitate, nu trebuie sa isi depaseasca atributiile si trebuie sa transfere la timp cazurile care le depasesc competentele sau posibilitatile de tratament corect in unitatea sanitara”, a mai declarat ministrul.

Referitor la raportul Corpului de Control al Primului Ministru, anuntat public vineri, Patriciu Achimas-Cadariu a anuntat continuarea verificarilor, impreuna cu reprezentantii corpului de control al ministrului Sanatatii, in privinta situatiei copilului de un an si patru luni din Mioveni, transferat miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, la Spitalul “Marie Curie” din Capitala.

De asemenea, conform ministrului Sanatatii, totodata continua verificarile extinse efectuate in colaborare cu Corpul de control al premierului in vederea clarificarii urmatoarelor aspecte: care au fost masurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pitesti si Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti cu privire la cazurile copiilor diagnosticati cu patologie digestiva, cauzele care au provocat aparitia patologiilor digestive la copiii din judetul Arges, cauzele care au provocat decesul copiilor din judetul Arges transferati la “Marie Curie” si existenta unor infectii nosocomiale la spitalele din judetul Arges.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns