Interventie in premiera in reteaua MedLife: extirparea glandei suprarenale stangi prin abord laparoscopic retroperitoneal

medlifeO echipa de medici din cadrul Life Memorial Hospital, spital din reteaua MedLife, a realizat o interventie chirurgicala pe cale laparoscopica de extirpare a glandei suprarenale transformata chistic, la un pacient in varsta de 34 de ani care prezenta un grad de obezitate severa. Interventia, in premiera pentru reteaua MedLife, a fost realizata de o echipa de medici condusa de dr. Bogdan Stanescu, medic primar chirurgie generala, din a carei componenta au mai facut parte dr. Mircea Lica, medic specialist chirurgie generala si dr. Paula Neicutescu, medic primar ATI. Dupa evaluarea efectuata de catre echipa anestezica, pacientul a fost internat in vederea realizarii interventiei. Sub anestezie generala, pacientul a fost pozitionat pe masa de operatie in decubit lateral pe partea dreapta, pentru a se permite abordul retroperitoneal.

“Interventiile chirurgicale asupra glandei suprarenale au trecut prin multiple transformari odata cu efectuarea primei adrenalectomii laparoscopice, in anul 1992. De atunci, acest procedeu a devenit tot mai utilizat datorita avantajelor pe care le aduce, iar in prezent a devenit ‘”gold standard”. Interventiile chirurgicale cu abord minim-invaziv asigura o rezolvare eficienta a patologiei glandei suprarenale, indeosebi in cazul feocromocitoamelor si ofera pacientului o recuperare postoperatorie facila, in conditii de siguranta, permitand externarea in 24 de ore postoperator”, a declarat dr. Bogdan Stanescu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns