Dr. Iuliana Ceausu: 77% dintre femei considera ca nu sunt informate suficient cu privire la sanatatea intima

Saptamana-12-de-sarcina1-300x200Dr. Iuliana Ceausu, medic specialist obstetrica-ginecologie, sef de sectie la Clinica Obstetrica Ginecologie II a Spitalului Cantacuzino din Bucuresti, atrage atentia ca, in conformitate cu datele unui studiu realizat recent, aproximativ 77% dintre femei considera ca nu sunt informate suficient cu privire la igiena intima. Medicul a declarat in cadrul conferintei Medic.ro organizata in perioada 24-25 februarie de Versa Media in Bucuresti ca 88% dintre femei se confrunta cu o simptomatologie patogena la nivelul aparatului genital cel putin o data pe an, iar peste jumatate dintre ele au mai mult de doua astfel de episoade pe an.

“In ziua de astazi se pune problema cum ar trebui sa convietuim cu germenii patogeni sau benefici pentru organism. Colonizarea organismului cu lactobacili este esentiala. Se constata ca persoanele care se nasc prin cezariana nu sunt colonizate suficient cu lactobacili si dezvolta in primii doi ani de viata alergii. Aceasta colonizare este esentiala in primii doi ani de viata pentru imunizare”, a declarat medicul. Ea a subliniat ca multe femei cu probleme genitale apeleaza la automedicatie, fenomen care nu face decat sa intarzie prezentarea la medic.

“Pe internet exista foarte multe informatii care nu sunt corecte. Tampoanele interne reprezinta o masura de urgenta si nu ar trebui sa fie utilizate mai mult de doua ore. Igiena de trei-patru ori pe zi nu este recomandata medical. Irigatii vaginale ar trebui realizate doar la recomandarea medicului, cu irigatoare speciale care se schimba o data la trei luni si se igienizeaza cu cloramina”, a mai spus Iuliana Ceausu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Un raspuns la “Dr. Iuliana Ceausu: 77% dintre femei considera ca nu sunt informate suficient cu privire la sanatatea intima”

  1. Birlica Ioana A spus:

    Buna seara! Am si eu o problema..am urmat un tratament cu Tergynan,l.am terminat si apoi sa urmez cuSoftigyn…dar din pacate am folosit decat una ca mi.a vn ciclu…rugamintea mea este. .pot sa.l folosesc si in timpul ciclului? Mulțumesc!

Lasa un raspuns