Stagii de pregatire medicala practica la Spitalul Elias, pentru studentii de la UMF Bucuresti

medical160 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti au finalizat stagiile de pregatire practica, cursurile de malpraxis si comunicare si au fost consultati in cariera in cadrul proiectului “10 pasi spre o cariera medicala de succes”. Proiectul a fost derulat de Spitalul Elias din Bucuresti, in parteneriat cu UMF “Carol Davila”.

Timp de sase luni, studentii din anii II-V ai UMF Bucuresti au facut stagii de practica in opt specialitati: Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare. Studentii au urmat si cursuri de legislatie medicala si de comunicare si au beneficiat de consiliere psihologica si orientare profesionala. Dupa finalizarea stagiilor si a cursurilor, studentii au sustinut prezentari pe baza carora au fost selectati 30 dintre cei mai buni, acestia primind premii in bani. Fiecare participant a primit, de asemenea, o bursa de 900 de lei.

“Ne-am dorit de la inceput sa le oferim studentilor o perspectiva globala atat asupra celor opt specialitati, dar si asupra a ceea ce inseamna sa fii medic. Studentii au trecut prin toate cele opt clinici, fiecare grupa de 16 studenti fiind supravegheata si indrumata de un tutore, medic din spitalul nostru. Pentru a descoperi ceea ce li se potriveste, studentii trebuie sa experimenteze cat mai mult iar stagiile organizate si supravegheate de tutori ii ajuta foarte mult. Din acest motiv, am incheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si vom continua stagiile de practica si in anii urmatori”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului.

Proiectul a avut o valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, fiind derulat in perioada iulie-decembrie 2015.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns