Dr. Simona Vladareanu: Valoarea in medicina nu inseamna doar pregatire profesionala, ci si empatie fata de pacient

medical-records-up_2439695bDr. Simona Vladareanu, managerul proiectului “10 pasi spre o cariera medicala de succes” desfasurat in urma unui parteneriat intre UMF Bucuresti si Spitalul Elias, a subliniat miercuri ca valoarea in medicina nu ar trebui sa fie reprezentata doar de pregatirea profesionala a specialistilor, ci si de empatia si atentia cu care acestia trateaza pacientii.

“Valoarea in medicina nu inseamna doar o pregatire profesionala exemplara, ci o activitate empatica si atenta cu pacientii”, a declarat medicul. Ea a prezentat un proiect de practica si consiliere profesionala dedicat studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti la care au participat 160 de studenti, timp de sase luni.

“Consilierea psihologica a studentului este extrem de importanta. Este interesul studentilor, al medicilor si al cadrelor universitare ca acest proiect sa continue. Facand cunostinta cu mai multe specialitati, studentii pot face o analiza comparativa a mai multor specialitati si pot alege in cunostinta de cauza ceea ce li se potriveste. Trebuie sa invatam studentii sa aloce timp suficient pentru o discutie cu pacientul pentru un management corect al patologiei respective. In prezent, medicii trebuie sa consulte un numar mult mai mare de pacienti si dialogul cu pacientul se scurteaza la cateva minute, timp insuficient. Educatia in timpul facultatii ii pregateste sa fie nu doar buni profesionisti, ci si oameni”, a afirmat Simona Vladareanu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns