Campanie de promovare a unui stil de viata sanatos, initiata de clubul sportiv al medicilor

Young woman seated hamstring stretchO campanie de promovare a unui stil de viata sanatos a fost lansata de un club sportiv initiat de medici. Athletic Cardio Club (ACC), primul club sportiv infiintat de medici, le da o mana de ajutor liceenilor care vor sa aleaga un stil de viata sanatos si se alatura programului I<heart>sport-proiect unic in Romania derulat de Junior Achievement Romania in Parteneriat cu Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii.

Campania isi propune sa combata sedentarismul si lipsa de informare despre preventia primara a bolilor cronice netransmisibile in randul tinerilor liceeni. ACC dezvolta deja o aplicatie ce va fi folosita de elevi in cluburile I<heart>sport si ca aplicatie pentru programul la clasa. Aplicatia de mobil permite inregistrarea diferitelor tipuri de miscare (mers pe jos, alergare, ciclism etc.) precum si a timpului alocat zilnic pentru efort fizic, stabilirea unor obiective pe termen lung si realizarea unui top al utilizatorilor. Liceenii vor obtine direct informatii despre initiativele si competitiile ACC. Societate Romana de Cardiologie este partener al programului inca din 2011.

“Aceste programe ne sprijina in misiunea pe care ne-am asumat-o, de a ne adresa in mod direct tinerilor, pentru a caror sanatate ne preocupam acum, astfel incat ei sa nu devina pacientii de maine. Cred cu tarie ca educatia pentru preventia bolilor cronice la tineri, dar chiar si de la cele mai fragede varste, este de o maxima importanta, iar noi medicii sustinem necesitatea unor programe nationale de educatie pentru sanatate care sa asigure igiena si conditiile de siguranta in scoli, asistenta medicala cu prezenta de personal specializat si existenta dotarilor necesare pentru educatie fizica si sport”, a declarat dr. Gabriel Tatu Chitoiu, presedintele SRC si ACC.

I<heart>sport este un program national care face parte din Young Health Programme, initiativa globala AstraZeneca de promovare a educatiei pentru sanatate si prevenirea bolilor cronice netransmisibile, programe de cercetare, advocacy si sprijin adresate tinerilor la nivel mondial.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns