Aparat de dializa pentru copiii prematuri, donat Spitalului “Marie Curie”

Aparatul de dializăUn aparat de dializa destinat copiilor prematuri a fost donat Spitalului “Marie Curie” din Bucuresti. In iunie, Fundatia Genesis Collegiate a organizat un eveniment caritabil pentru a dota sectia de terapie intensiva neonatologie a Spitalului “Marie Curie”. S-au strans 20.000 de euro, suma necesara achizitionarii unui aparat revolutionar de dializa pentru copiii nascuti prematur. Medicul Catalin Cirstoveanu, impreuna cu echipa sa, au realizat la acea data o premiera mondiala: viata lui Cristian, un bebelus de cateva luni, un bebelus de cateva luni, a fost salvata prin dializa hepato-renala realizata cu ajutorul aparatului care a putut ajunge in sectie inca inainte de a fi achitat integral.

De atunci, aparatul a fost folosit pentru a trata mai multe cazuri complicate care au fost inregistrate la Spitalul “Marie Curie” dar si in tragedia din Clubul Colectiv. Doctorul Catalin Cirstoveanu a decis sa imprumute aparatul de dializa Sectiei de terapie Intensiva a Spitalului “Sfantul Ioan” din Capitala.

“Sunt convinsa ca singura sansa de a schimba lucrurile in aceasta lume este educatia. Si aici vorbesc si despre asumarea responsabilitatilor pe care le are fiecare dintre noi ca cetatean al unei tari. Sistemul sanitar din Romania se confrunta cu probleme importante si nu putem sa ramanem indiferenti. Am invatat ca schimbarea este si in puterea noastra, ca trebuie sa ne implicam si sa facem ceea ce depinde de noi pentru a schimba ceva. Atunci cand de rezultatul unei anumite initiative depinde viata a sute, poate chiar mii de copii, nu poti ramane indiferent”, a spus Ioana Necula, presedinte si fondator al Fundatiei Genesis Collegiate.

Autor: Daria Finica, Foto: Genesis Collegiate.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns