Dr. Nicolae Hancu: Consumul regulat de iaurt poate reduce riscul cardiometabolic

138-iaurtRiscul cardiometabolic reprezinta riscul global de aparitie a diabetului zaharat de tip II sau/si a bolilor cardiovasculare. Printre factorii care premerg riscul cardiometabolic se numara: obezitatea, manifestata prin circumferinta abdominala crescuta (mai mare de 102 centimetri la barbati si 88 de centimetri la femei), trigliceridele crescute, HDL-colesterol scazut, hipertensiunea arteriala si glicemia a jeun crescuta.

“Unul dintre cei mai importanti factori de risc cardiometabolic, in crestere ingrijoratoare la toate categoriile de varsta este obezitatea, in special obezitatea abdominala, provocata de alimentatia dezechilibrata si de sedentarism. Si alti factori precum fumatul, cresterea LDL-colesterolului, hiperglicemia influenteaza riscul cardiometabolic. Unii factori sunt responsabili pentru aparitia hipertensiunii arteriale si a unor afectiuni grave precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, dar si pentru aparitia diabetului de tip II. Pentru a evita boala si pentru a tine sub control nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale, populatia ar trebui sa fie foarte atenta la stilul alimentar si de viata pe care il adopta si sa consume alimente hranitoare, fara sare, grasimi sau zahar in exces, asa cum sunt fructele, legumele, iaurtul, care reduc riscul cardiometabolic si influenteaza pozitiv starea generala a organismului”, a declarat prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Un aliment care poate reduce riscul cardiometabolic daca este consumat frecvent este iaurtul, potrivit prof. dr. Hancu. Mai multe studii efectuate la nivel mondial au demonstrat efectul protector asigurat de consumul de iaurt in prevenirea diabetului de tip II si in combaterea obezitatii.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns