OMS ar putea sanctiona statele care nu respecta obiectivele de sanatate publica

who-logoMargaret Chan, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a anuntat ca intitutia analizeaza ideea de a sanctiona statele care nu respecta obiectivele de sanatate publica. Statele care se angajeaza sa respecte acordurile internationale si nu indeplinesc anumite obiective prezinta un risc pentru tarile vecine si pot genera probleme de sanatate publica internationala, a atras atentia Margaret Chan. Ban Ki-moon, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), a declarat la randul sau ca va analiza aceasta idee.

Sursa: Reuters.com, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Un raspuns la “OMS ar putea sanctiona statele care nu respecta obiectivele de sanatate publica”

  1. axel A spus:

    O întrebare de la nivelul asfaltului : cât de bine a reușit dna Chan sa managerieze criza SARS ,mai nou criza ebola de s-a găsit acum sa dea cu parul? Mai încet, mai ușor cu politica masurilor de forță.
    Întrebare pentru curioși : ce specializare are Margaret Chan,ce specializare de baza are MC ? Prin politica impusa de OMS, cine are de câștigat ? Cumva și conaționalii din Hong Kong? Greu de crezut.
    Obiectivele de sanatate publica din Asia nu sunt musai identice cu ale lumii întregi. Reglate treburile acolo,unde exista populatie uriasa, multe găini, mulți pui,multa mancare greu de controlat,s-o zicem pe românește, multă aglomerație și mizerie,revin, rezolvate treburile acolo , ar scădea mult bătaia de cap a celorlalți. Doamna Chan ar trebui sa gândească mai bine strategii , norme si sancțiuni pentru zona din care vine, sa lase mămăligă altora în pace-buna uneori și de prisnita comparativ cu indicațiile venite de aiurea.

Lasa un raspuns