Dr. Nicolae Hancu: Iaurtul, util in mentinerea greutatii corporale

138-iaurtPotrivit prof. dr. Nicolae Hancu, iaurtul ar trebui sa reprezinte un important element in alimentatia celor care doresc sa isi mentina greutatea corporala. El recomanda introducerea iaurtului in dieta tuturor persoanelor care doresc sa isi tina sub control greutatea corporala si sa aiba un stil de viata sanatos si echilibrat. Iaurtul este considerat de catre nutritionisti unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita continutului de nutrienti esentiali si raportului sau caloric redus.

Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unui aport corespunzator de calciu, necesar pentru cresterea, mineralizarea si mentinerea sanatatii oaselor, de-a lungul vietii. In plus, iaurtul este un aliment functional care poate contine si bacterii probiotice. Iaurtul are aceleasi proprietati nutritive ca laptele, carora li se adauga beneficiul unor microorganisme care contribuie la echilibrul florei intestinale, cea care protejeaza organismul impotriva agresiunii germenilor patogeni ingerati odata cu hrana sau apa.

“Iaurtul este un aliment foarte bogat in nutrienti, inclusiv in proteine, vitamine ca B2, B6, B12, calciu, potasiu zinc si magneziu, avand o aciditate care creste biodisponibilitatea anumitor nutrienti, precum calciul. Exista studii conform carora calciul si alti nutrienti care se gasesc din abundenta in iaurt-proteinele si acizii grasi cu lant scurt, faciliteaza pierderea in greutate si topirea depozitelor adipoase. Iaurtul este un aliment satios care ca parte a unei diete sanatoase poate sa ii ajute pe toti care vor sa aiba o greutate optima sa isi atinga obiectivul. Este important sa mai remarcam si ca in ultimii ani cercetarile din domeniul nutritiei sanatoase au semnalat rolul pe care alterarea florei microbiene din colon il are in producerea obezitatii. Iaurtul, chiar si cel care nu este hipocaloric, este considerat un aliment functional ce contine probiotice si care prin capacitatea sa de a echilibra flora microbiana din colon, are si o actiune antiobezogena”, a declarat prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Evidentierea importantei consumului zilnic de iaurt, ca parte a unei alimentatii sanatoase si echilibrate este principalul obiectiv al campaniei “1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”, initiata de Danone Romania. Campania se bucura de sustinerea Societatii de Nutritie din Romania, a Asociatiei Romane pentru Studiul Obezitatii, a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si a prof. dr. Nicolae Hancu.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

 

 

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns