Romania, atentionata de Comisia Europeana sa continue reformele in domeniul Sanatatii

comisia-europeanaRomania a fost recent atentionata de Comisia Europeana si Consiliul European sa continue reformele in domeniul Sanatatii, potrivit Angelei Blanco, ofiter de politici in cadrul Directoratului General pentru Sanatate si Siguranta Alimentelor al Comisiei Europene.

Ea a declarat marti in cadrul unei conferinte organizata la Bucuresti ca Romania a primit aceasta recomandare din partea Comisiei Europene in 2015, autoritatile romane fiind solicitate sa aplice Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020 si sa remedieze probleme cum ar fi accesibilitatea la tratament, finantarea redusa si utilizarea ineficienta a resurselor. Romania se claseaza pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene in randul statelor cu cele mai multe nevoi medicale neadresate. Printre principalele probleme cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc se numara si depasirea bugetelor si platile informale.

Recomandarea Comisiei Europene si a Consiliului European catre Romania va fi evaluata in cadrul unui raport de tara care urmeaza sa fie prezentat semestrul viitor.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns