Oferte de munca pentru ingrijitori persoane la domiciliu, in Regatul Unit

work experience modificatAgentia de recrutare Work Experience din Bucuresti ofera locuri de munca pe postul de Live-in Carer in Marea Britanie. Posturile oferite sunt pentru ingrijitor persoane la domiciliu cu cazare inclusa.

Aceasta oferta este potrivita pentru persoanele care au studii in domeniul medical, adica asistente medicale, kinetoterapeuti, infirmiere sau chiar medici, care sunt in curs de recunoastere a studiilor in UK, dar si pentru persoanele care nu au studii in domeniul medical, insa isi doresc o astfel de experienta fie pentru ca au mai lucrat in domeniu, fie pur si simplu pentru ca le place munca cu oamenii si ajutorarea persoanelor care sunt in necesitate.
Daca persoanele interesate se incadreaza in categoria persoanelor care sunt in curs de recunoastere a studiilor (la NMC, HCPC sau GMC) oferta de ingrijitor va fi doar una provizorie, urmand ca de indata ce au obtinut dreptul de a practica meseria in care sunt calificati agentia Work Experience sa incerce sa le obtina o oferta potrivita calificarii si sa contine colaborarea cu Work Experience.

Avantajul acestei oferte este ca persoanele interesate pot sa inceapa munca IMEDIAT, fara a fi nevoite sa faca un curs de specialitate sau sa astepte PIN-ul de la NMC. Asistentii medicali vor putea munci ca ingrijitor cateva luni si vor putea in acelasi timp analizarea dosarului pentru obtinerea PIN-ului. Dupa obtinerea acestuia, se va trece automat la pozitia de asistent medical la unul din centrele specializate in ingrijirea varstnicilor cu care agentia de recrutare Work Experience colaboreaza.

Pentru aceasta oferta nu se percep comisioane in avans din Romania. Serviciile de recrutare sunt platite de agentia din UK!

Descrierea Ofertei:

Pozitie: ingrijitor la domiciliul pacientului cu cazare si masa gratuita – program 24/7

Durata contractului: 12 luni cu posibilitatea concediu dupa minim 3 luni de contract si obligatoriu dupa 6 luni de sedere. Perioada contractului se prelungeste cu perioada de concediu.

Locatie: Agentia de recrutare are parteneri in doua locatii din UK: Zona Dorset, in Sud Est si Zona Essex, la est de Londra. Plasamentele sunt de regula in zonele de Est, Sud-Est si Sud ale Angliei, insa pot fi si in alte zone in functie de necesitatile partenerilor Work Experience. Din pacate agentia nu poate garanta plasament intr-un anumit oras, iar persoanele recrutate trebuie sa fie flexibile din acest punct de vedere.

Procedura: Toti candidatii acceptati vor merge in prima faza la sediul partenerului Work Experience, din orasele Chelmsford in Essex sau orasul Poole in Dorset unde vor semnea toate documentele necesare si vor urma un training de 3 zile pentru ingrijirea la domiciliu la standardele din Anglia, dupa care se va face repartizarea la un pacient din zona Essex sau Dorset, dupa caz. Pe perioada trainingului persoanele recrutate avea cazarea asigurata gratuit la un hotel de 3 stele din apropierea locatiei unde se va tine trainingul. Participantii la training isi vor plati mancarea in zilele cat sunt cazati la hotel.

Plasamentele de tip live-in sunt ideale pentru candidatii care ajung pentru prima data in Anglia, deoarece ofera o portita sigura de intrare in sistemul sanitar britanic insa fara a pune un nivel prea mare de stres pe umarul candidatului, deoarece munca este destul de lejera si usor de realizat, iar implicarea financiara e mica deoarece persoanele recrutate beneficiaza de cazare si masa gratuita dupa ce au fost repartizate la plasament. In aceste locuri de munca romanii se pot acomoda usor cu diferentele de cultura si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in UK.

Activitatea: Ingrijitorul practic locuieste in aceeasi casa cu pacientul si ii asigura ingrijire pe tot parcursul zilei. El ii ofera acestuia ingrijire in functie de “care plan-ul” prestabilit. In functie de particularitatile fiecarei oferte se poate opta pentru cateva ore libere pe zi sau, in unele cazuri, si o zi libera pe saptamana. Persoanele care lucreaza pe aceste posturi imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure, dar in acelasi timp, este important ca aceste persoane sa fie ajutate sa isi pastreze independenta si stilul de viata. Pacientii aleg sistemul Live-in-Care deoarece nu vor sa isi schimbe locuinta, stilul de viata, tabieturile si individualitatea, dar, in aceelasi timp, au nevoie de cineva care sa ii ajute la activitatile de zi cu zi: gatit, curatenie, spalat, cumparaturi, iesiri in aer liber, discutii cotidiene, prezentarea la intalniri, ingrijirea animalelor de companie, gradinarit, etc. Pacientii sunt de regula varstnici.

Activitatea ingrijitorului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic/asistent, asigurarea igienei bolnavului inclusiv asistarea la dus si la imbracare/dezbracare, ingrijirea pacientilor cu incontinenta (schimbare scutec), asigurarea curateniei in spatiul bolnavului implicit schimbarea lenjeriei patului, pregatirea alimentelor si asistenta bolnavului in ceea ce priveste luarea mesei, observarea oricarei modificari in comportamentul bolnavului sau a starii lui de sananate, citit, plimbari, discutii, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc. Pacientul poate fi femeie sau barbat si este foarte important ca persoanele recrutate sa accepte pacientul indiferent de sex. Compania de recrutare nu poate garanta doar ingrijirea femeilor.

Insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt: atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare, rabdare, grija, simtul umorului, adaptabilitate, flexibilitate, rezistenta la stres si la schimbara mediului, preluarea initiativei, altruism, compasiune, intelegere si toleranta.

Cerinte:

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceasta oferta trebuie sa completeze un profil online (CV) in baza de date a companiei Work Experience pe site-ul www.workexperience.ro. Profilul trebuie sa mentioneze urmatoarele:

– limba engleza la nivel foarte bun pentru a se putea realiza cu usurinta comunicarea dintre pacient si ingrijitor si intre ingrijitor si specialistul medical (persoana care va supraveghea munca de ingrijire si catre care candidatii recrutati vor raspunde profesional). Limba engleza va fi testata telefonic sau pe Skype de catre reprezentantul companiei Work Experience si persoanele interesate se vor descurca suficient de bine va exista si un al doilea interviu, telefonic sau pe Skype cu reprezentantul agentiei din UK.
– doua referinte profesionale de la fostii angajatori, persoane pe care candidatii le-au ingrijit sau familiile acestora, sau oricine poate sa ofere recomandari de bun ingrijitor.
– se prefera femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 52 de ani, asta pentru a avea sanse mai mari de a fi acceptate de pacienti
– este obligatorie detinerea unuia dintre documentele carnet de conducere sau pasaport, asta pe langa cartea de identitate care este un document obligatoriu.

Alte cerinte importante sunt:
– in primul rand, candidatii trebuie sa fie apti din punct de vedere fizic si medical
– sa aiba o fire sociabila, comunicativa, dornica de a oferi suport persoanelor varstnice;
– sa inteleaga tot ceea ce implica acest tip de munca sa o accepte. Sa inteleaga ce se asteapta de la ele, sa fie flexibile si sa inteleaga psihologia umana;
– experienta anterioara in domeniu constituie un avantaj, dar si persoanele care nu o au pot aplica atata timp cat pot demonstra determinare si hotarare;
– dorinta de munca si integrare in sistemul britanic;
– disponibilitate la semnarea unui angajament pentru minim 12 luni, dupa 3 luni se poate lua concediu, daca persoana recrutata doreste.

Bonusuri si beneficii:

Salariul minim este de 1400 lire – in mana. In functie de particularitatile ofertei, de necesitatile pacientului, de gravitatea starii sale de sananate si de numarul de ore petrecut cu pacientul salariul se poate mari pana la 1800 lire/luna. Primul salariu se incaseaza dupa primele 4, maximum 7 saptamani de munca, salariul se incaseaza lunar, in perioada 05-07 a lunii urmatoare pentru zilele lucrate in perioada 18 a lunii precedente pana in 17 a lunii curente.

Orar: Programul pe care candidatii recrutati il vor avea va fi prestabilit in linii mari printr-un Care Plan unde vor fi mentionate activitatile care trebuie parcurse de-a lungul intregii zile. Responsabilitatea persoanelor recrutate va fi sa tina companie si sa acorde ajutor pacientului intre 12 si 14 ore pe zi. 8 ore vor avea timp liber pentru somn, in timpul orelor de somn ale pacientului, insa este posibil ca acesta sa nu distinga foarte bine diferenta dintre zi si noapte si cele 8 ore de somn sa fie impartite. De asemenea persoanele recrutate vor avea zilnic intre 2 si 4 ore libere pentru timp personal, la intelegere cu ceilalti membrii ai familiei.

Cazarea este oferita gratuit in aceeasi casa cu pacientul, insa persoanele recutate vor avea spatiul personal, camera proprie. Asta inseamna ca economisesc pana la 450 lire/luna fata de un job de infirmier la azil sau orice alt job clasic la care cazarea nu este inclusa.

Masa este gratuita, ingrijitorii recurutati urmand sa ii gateasca pacientului si sa ia masa impreuna cu el. Acest lucru duce la economii de inca 100 de lire pe luna fata de situatia in care s-ar alege o oferta de munca cu cazare separata de locul de munca. Daca persoana recrutata are preferinte diferite fata de ceea ce ii gateste pacientului ingrijit, isi poate procura hrana separat, fiind raspunzatoare de procurarea propriilor alimente.

Taxele pe venit catre guvernul britanic se platesc anual, conform statutului de Self Employed. Taxele se calculeaza in functie de venitul declarat conform legislatiei in vigoare. Compania Work Experience va pune persoanele recrutate in legatura cu un contabil care le va ajuta sa stabileasca exact suma datorata la stat. Suma aceasta va include taxa NINo de 2,7 lire/saptamana care este obligatorie, la care se vor adauga taxe facultative pe care candidatii le vor plati doar daca doresc.

Bani necesari in avans:
Compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care persoanele recrutate vor trebui sa le suporte pentru a se integra cu succes in viata din UK. Compania Work Experience le recomanda persoanelor interesate sa aiba asupra lor suma de aproximativ 350-400 Lire bani folositi pentru:

– transportul din Romania in UK – compania Work Experience poate recomanda unele site-uri de unde se pot achizitiona online bilete de avion, sau pot vizita agentiile de transport din zona care pot face diferite oferte de transport cu avionul sau autocarul.
– transferul de la aeroport se poate face cu transportul in comun si este intre 30 lire si 60 lire in functie de mijlocul de transport ales, biletele se pot achizitiona direct din aeroport, statie de autobus, gara sau autogara.
– DBS (Cazier judiciar britanic) – 70 lire care. Se plateste inainte de plecarea din Romania.
– cheltuieli personale cotidiene atat pe perioada trainingului cat si dupa plasament, pana la primirea primului salariu. Primul salariu se plateste dupa 4, maxim 7 saptamani de munca. Salariul lunar se incaseaza in perioada 05-07 a lunii urmatoare pentru zilele lucrate in perioada 18 a lunii precedente pana in 17 a lunii curente.

Suma totala pe care candidatii ar trebui sa o aiba la dispozitie este de minimum 400 lire. Aceasta suma nu reprezinta comision, nu trebuie platita agentiei, sunt banii necesari pe care candidatii trebuie sa ii aiba la plecare si pe care ii vor folosi pe parcursul primei luni de sedere in Marea Britanie.

Pentru recrutare trebuie urmata procedura:

1. completarea CV-ului din baza de date – persoanele recrutate vor primi informatii prin email despre cele mai importante aspecte care trebuie sa reiasa din CV
2. intocmirea dosarului cu documentelor necesare pentru plasament – doua referinte profesionale, buletin, carnet de conducere sau pasaport, adeverinta medicala si cazier
3. sustinerea interviului de engleza pe skype si emiterea contractului de consultanta
4. semnarea contractului de consultanta pe care persoanele recrutate il vor primi pe email
5. asistenta la intocmirea dosarului NMC (in cazul asistentelor medicale interesate de recunoasterea studiilor)
6. programarea la interviul cu agentia din UK si sustinerea acestui interviu pe skype
7. eliberarea Ofertei de Munca prin email, oferta care va trebui semnata de catre candidat inainte de plecare, emiterea facturii pentru DBS si plata acesteia catre compania Work Experience,
8. cumpararea biletului de drum si verificarea tuturor documentelor urmand ca la data agreeata candidatul sa fie asteptat la sediul agentiei din Chelmsford, Essex pentru a incepe trainingul.

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns