Job-uri pentru infirmieri, in Regatul Unit

work experience modificatInfirmierii romani interesati sa lucreze in afara tarii pot obtine un loc de munca in Marea Britanie, prin intermediul agentiei de recrutare Work Experience din Bucuresti.

oferta de munca a agentiei include posturi in centre de ingrijire varstnici din Marea Britanie.

Aceasta oferta este potrivita atat ca oferta temporara pentru asistentii medicali care sunt in asteptarea PIN-ului dar si pentru persoanele care nu au studii in domeniul medical, dar au mai lucrat in infirmerie sau in ingrijire persoane, sau chiar si pentru persoanele care nu au mai lucrat dar isi doresc o astfel de experienta in strainanate. Cei care vor obtine PIN-ul in timpul contractului vor fi automat avansati la pozitia de asistent medical. Contractul se semneaza pe o perioada de 18 luni.
Avantajul acestei oferte este ca persoanele recrutate pot incepe munca IMEDIAT, fara a fi nevoite sa faca vreun curs de specialitate sau sa astepte PIN-ul de la NMC. Asistentii medicali pot munci ca infirmier cateva luni, isi vor putea perfectiona engleza si vor avea timp suficient pentru eliberarea PIN-ului, urmand sa treaca automat la pozitia de asistent medical dupa aceea.

Pentru aceasta oferta nu se percep comisioane. Serviciile de recrutare se platesc de catre partenerii agentiei din UK, esalonat, pe intreaga perioada a contractului.

Descrierea Ofertei:

Pozitie: care assistant/infirmier/ingrijitor varstnici cu contract de Self Employed.

Durata totala a contractului: 18 luni din momentul inceperii activitatii in UK.

Locatie: In prima parte se face prezenta in Doncaster unde timp de 7 zile se face training dupa care se face repartizarea la azil. Azilul poate sa fie localizat oriunde in Anglia deoarece partenerii Work Experience colaboreaza cu azile de pe intreg teritoriul tarii. Agentia de recrutare nu poate garanta dinainte de plecarea din Romania un loc de munca intr-un anumit oras.

Procedura este urmatoarea: toti candidatii, indiferent de experienta, sunt asteptati la sediul partenerului Work Experience, primele 3 zile participa la training dupa care 2 zile aplica cele invatate practic la un azil din zona. In tot acest timp se depun actele pentru cazierul britanic (DBS) iar dupa aproximativ 7 zile, timp in care finalizeaza training-ul si DBS-ul, fiecare candidat este repartizat la unul dintre locurile de munca disponibile in acel moment. Pe perioada trainingului se ofera cazare, costul acestei cazari este de 55 lire pe saptamana iar costul cazierului 65 lire. Intreaga suma se scade esalonat din primele salarii.

Locatiile de munca sunt in special centre specializate in ingrijirea persoanelor varstnice. Aceste centre sunt situate de regula in apropierea oraselor, insa in afara acestora, in locuri inconjurate de natura si liniste. Aceste locuri de munca sunt ideale pentru cei care ajung pentru prima data intr-o tara straina deoarece ofera o portita sigura de intrare in sistemul sanitar britanic insa, fara a pune prea mare stres pe umarul candidatului deoarece munca este destul de lejera si usor de realizat. In aceste locuri romanii isi pot perfectiona limba, se pot acomoda cu diferentele de sistem medical, cu abrevierile si regulile impuse si pot avea acces la informatii ajutatoare pentru a se stabili definitiv in UK.

Ca preferinte, partenerii Work Experience pot sa tina cont de ce orase prefera candidatii insa agentia nu poate garanta 100% locatia deoarece este in functie de locurile de munca vacante in momentul in care asistentii medicali termina training-ul. Piata muncii in acest domeniu este foarte fluctuanta. Un candidat cu cat are mai multa experienta si un nivel mai bun de limba engleza cu atat sunt sanse mai mari sa obtina un job in locatia pe care si-o doreste. Insa exista si posibilitatea sa inceapa untr-o anumita locatie unde nivelul este mai usor si ulterior sa se transfere in orasul dorit.

Activitatea: Persoanele care lucreaza pe aceasta meserie imbunatatesc viata persoanelor vulnerabile, aflate in imposibilitatea de a se ingriji si descurca singure. Se lucreaza in centre specializare pentru aceste activitati sau, mai rar, la pacienti acasa. Pacientii sunt de regula varstnici. Activitatea ingrijitorului presupune: administrarea medicamentelor prescrise de medic/asistent, asigurarea igienei bolnavului inclusiv asistarea la dus si la imbracare, asigurarea curateniei in spatiul bolnavului implicit schimbarea lenjeriei patului, asistenta bolnavului la luarea mesei, observarea oricarei modificari in comportamentul bolnavului sau a sau starii lui de sananate, citit, plimbari, discutii, supravegherea bolnavilor pe timp de noapte, etc.
Insusiri foarte apreciate si necesare pentru aceasta meserie sunt: atentia la detalii, sensibilitate pentru persoane aflate in necesitate, capacitatea de ascultare si de comunicare, rabdare, grija, altruism si compasiune.

Cerinte: Pentru a beneficia de aceasta oferta, candidatii interesati vor trebui sa completeze un profil online (CV) in baza de date a companiei Work Experience pe site-ul www.workexperience.ro, profil in care sa fie mentionate urmatoarele:

-experienta minim 6 luni in ingrijire persoane cu dizabilitati, varstnici, adulti sau copii sau practica scolara in cadrul unei scoli de profil sanitar. Experienta poate fi acumulata ca: practica profesionala pe perioada scolii sau a unui curs, voluntariat, munca domiciliu sau ingrijirea rudelor sau a prietenilor, cu sau fara acte doveditoare.
– limba engleza la nivel conversational, aceasta va fi testata telefonic sau pe Skype de catre reprezentantul companiei Work Experience si in unele cazuri esteposibil sa existe si un al doilea interviu, tot telefonic sau pe Skype cu reprezentantul agentiei din UK
-se prefera femei, insa pot aplica si barbatii daca au experienta si abilitati potrivite pentru astfel de activitati
-varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, intervalul de varsta poate fi putin depasit in cazul in care persoana demonstreaza abilitati deosebite dar nu mai mult de 50 ani
-calificarea in domeniul medical – detinerea unei diplome sau a unei calificari poate constitui un avantaj insa adevaratul avantaj este dorinta de a munci
-este obligatorie detinerea unuia dintre documentele carnet de conducere sau pasaport, asta pe langa cartea de identitate care este un document obligatoriu

Bonusuri si beneficii:
Salariul: porneste de la 1050 Lire/luna, bani in mana, la norma de lucru de 160 ore pe luna. Rata orara este de 6,5 lire pe ora. Norma minima garantata este de 160 ore pe sapmamana insa din a doua luna de contract majoritatea aplicantilor ajung sau chiar depasesc 200 ore pe saptamana si astfel e poate ajunge cu usurinta la salarii de 1300-1400 lire/luna.
Primul salariu se incaseaza la sfarsitul cele de a 3-a saptamani de munca iar dupa aceea saptamanal. La calcularea celor 3 saptamani nu se ia in calcul perioada de training.

Cazarea: dupa repartizarea la locul de munca este posibil ca azilul sa ofere candidatilor recrutati o camera contra cost sau cazarea poate fi gasita de partenerii Work Experience intr-o casa de tip shared-home pe care persoanele recrutate o vor imparti cu alti chiriasi dar unde vor avea camera proprie. Indiferent ca este la azil sau separat de azil costul acesteia, conform pretului pietei la ora actuala poate varia intre 80 si 100 lire pe luna in functie de numarul de chiriasi din casa, zona, comfort si dotari.

Masa: in timpul orelor de lucru este posibil sa li se ofere la azil contra cost masa persoanelor recrutate (1,0 -1,5 lire/masa) iar in afara orelor de munca acestia isi pot gati la cazare. Pretul alimentelor in UK este foarte bun, echivalent sau chiar mai mic decat in Romania.

Taxele pe venit se platesc anual, conform statutul Self Employed/LTD si se calculeaza in functie de venitul declarat conform legislatiei in vigoare. Pentru un salariu de infirmier valoarea taxelor poate fi intre 15 si 50 lire pe luna, in functie de venitul declarat. Compania Work Experience va pune candidatii recrutati in legatura cu un contabil care ii va ajuta sa stabileasca exact suma datorata la stat.

Bani necesari in avans. Compania Work Experience nu percepe niciun fel de comision in avans, exista totusi anumite costuri pe care persoanele recrutate vor trebui sa le suporte pentru a se integra cu succes in viata din Marea Britanie. Compania recomanda ca inainte de plecare candidatii sa aiba disponibila suma de 700-750 de lire sterline, bani care vor fi folositi pentru diferite cheltuieli cum ar fi:

– transportul Romania – UK – compania Work Experience poate recomanda unele site-uri de unde se pot achizitiona online bilete de avion, sau persoanele recrutate vizita agentiile de transport din zona pentru diferite oferte de transport cu avionul sau autocarul.
– transferul de la aeroport – care se poate face cu transportul in comun (30-60 lire in functie de mijlocul de transport ales, biletele se pot achizitiona direct din aeroport sau de la orice statie, gara sau autogara) sau, daca persoanele recrutate se organizeaza sa mearga intr-un grup de minim 2 persoane, transportul se poate face de catre un reprezentant al agentiei dar este contra cost – 55 lire de persoana.
– DBS (Cazier judiciar britanic) – 65 lire care se platesc direct la compania din UK sau in unele cazuri inainte de plecarea din Romania.
– plata cazarii o luna in avans plus garantia la cazare care se platesc direct proprietarului cazarii, bineinteles aceasta dupa ce s-a facut repartizarea la locul de munca si s-a gasit cazarea potrivita. Daca se doreste cazare pentru cuplu persoanele recrutate trebuie sa fie constiente ca toate cheltuielile se dubleaza.
– cheltuieli personale zilnice pana la primirea primului salariu.

Suma totala pe care asistentii medicali recrutati trebuie sa o aiba la dispozitie este de 500 – 600 lire (30-35 milioane lei), dar persoanele chibzuite se pot descurca si cu mai putin. Aceasta suma nu reprezinta comision, nu trebuie platita agentiei, ci consta in banii pe care persoanele recutate trebuie sa ii aiba asupra lor la plecare si pe care ii vor folosi pe parcursul primei luni de sedere in Marea Britanie.

Candidatii interesati trebuie sa parcurga urmatoarea procedura
1. completarea CV-ului din baza de date a Work Experience- candidatii vor primi informatii prin email despre cele mai importante aspecte care trebuie sa reiasa din CV
2. intocmirea dosarului cu documentelor necesare pentru plasament – veti primi prin email lista cu documentele necesare
3. sustinerea interviului de engleza pe skype si emiterea contractului de consultanta
4. semnarea contractului de consultanta trimis prin email
5. asistenta la intocmirea dosarului NMC (in cazul candidatilor doritori)
6. programarea la interviul cu agentia din UK in cadrul caruia se face stabilirea ofertei finale si a datei de ajungere in UK conform disponibilitatii dumneavoastra
7. eliberarea Ofertei de Munca prin email, oferta care va trebui semnata de catre candidat inainte de plecare
8. cumpararea biletului de drum si verificarea tuturor documentelor urmand ca la data agreeata candidatul sa fie asteptat la sediul agentiei care l-a acceptat si care i-a emis Oferta de Munca.

Contact:

Ana Maria But-International Recruiter

Telefon: 0753855294, 0731332345, 0040-262-221222

Fax: 0040-318-155073

Bucuresti, sector 1, Str. Stockholm, nr. 4, ap. 1 (Intrare din Calea

Dorobantilor / Str. Madrid)

Email: medical@workexperience.ro

Sursa: Work Experience

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns