Consiliul Concurentei: Stabilitatea financiara a domeniului sanatatii este foarte importanta

bogdan_chiritoiu_47a11669a5Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a atras atentia marti ca stabilitatea financiara a sectorului sanatatii dar si a industriei legate de acesta este foarte importanta, pentru asigurarea continuitatii sistemului si a serviciilor oferite pacientilor. El a declarat in cadrul unei conferinte ca din punct de vedere concurential, in industria farma locala s-au inregistrat progrese remarcabile in ultimii ani, actorii economici fiind foarte deschisi la solicitarile Consiliului Concurentei.

“Stabilitatea financiara a sistemului de sanatate este foarte importanta. Trebuie sa ne asiguram ca si prin asigurarea concurentei reducem povara preturilor suportate de pacienti si costurile suportate de stat. Vad multe lucruri pozitive care s-au intamplat in industria farmaceutica in ultima perioada. Au fost o serie de initiative ale Consiliului Concurentei insusite de autoritatile romane”, a declarat Bogdan Chiritoiu.

“Am sustinut intotdeauna introducerea clawback-ului diferentiat pe logica faptului ca in cazul medicamentelor originale este un cost mai mare. Aceeasi logica trebuie sa o aplicam si genericelor (producatorilor de medicamente generice-n.red.) care, prin natura lor, trebuie sa vanda medicamente la un pret mult mai redus, aproape de costul de productie”, a mai spus el.

Autor: Daria Finica, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns