Ministerul Sanatatii: Un Institut Regional Oncologic va fi construit la Timisoara

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat ca la Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic. La propunerea Ministerului Sanatatii, Consiliul interministerial de avizare lucrari publice de interes national si locuinte a avizat demararea lucrarilor de constructie a Institutului Regional de Oncologie Timisoara.

“Timisoara nu a fost inclusa pe lista centrelor in care se vor construi spitale regionale de urgenta cu finantare europeana ca in cazul oraselor Iasi, Cluj si Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale traditionale (Bucuresti, Cluj, Iasi), Timisoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie. Ca urmare, era imperios necesara dezvoltarea unui astfel de obiectiv si in aceasta regiune. Finantarea constructiei va fi asigurata din mai multe surse de finantare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de cladiri verzi”, a declarat prof. dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

De altfel, Ministerul Sanatatii colaboreaza cu Ministerul Mediului pentru realizarea, ca proiecte pilot, a doua spitale (Institutul Regional de Oncologie Timisoara si Institutul de Boli Cardio-Vasculare “C.C. Iliescu” Bucuresti, care functioneaza in prezent intr-o cladire cu risc seismic ridicat) cu fonduri europene destinate construirii de cladiri “verzi”.

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orasului Timisoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflata in proprietatea Ministerului Sanatatii, prin DSP Timis. In aceasta zona a fost demarata inca din anul 1994 construirea unui spital municipal, proiectul fiind abandonat dupa ridicarea unei parti din ziduri.

Ministerul Sanatatii are in vedere dezvoltarea unui  institut oncologic in zona inca din anul 2009 cand a propus infiintarea acestuia prin Hotarare de Guvern. In anul 2012, Ministerul Sanatatii a realizat studiul de prefezabilitate si studiul de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timisoara, documente in care sunt propuse solutiile concrete de preluare a unei parti din constructia existenta si dezvoltarea acesteia intr-un obiectiv modern si complex. Institutul va include servicii ambulatorii, de spitalizare de zi, spitalizare continua si paliatie, precum si spatii dedicate activitatii didactice.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns