COPAC: Sustinem demersurile revendicative ale medicilor

copacCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a anuntat ca este alaturi de medici si sustine revendicarile acestora.

“Intelegem perfect ca rabdarea medicilor a ajuns la final. Sunt putini, muncesc extrem de mult si sunt platiti foarte prost. Imi doresc ca medicul care ma opereaza sa nu se gandeasca in acel moment cu ce plateste facturile, imi doresc sa fie preocupat exclusiv de actul medical. Pacientii sunt alaturi de medici in ceea ce fac in acest moment si nu se vor intoarce impotriva lor pastrand puternica relatia medic-pacient. Ca pacient, imi doresc in egala masura tratamente performante, servicii medicale de calitate si medici bine pregatiti. Nu as vrea ca toti medicii valorosi sa lucreze in strainatate. Consider ca acest lucru se poate face doar prin alocarea a 6% din PIB catre sanatate”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

Potrivit COPAC, una dintre principalele probleme ale sistemului de sanatate romanesc consta in lipsa cronica a finantarii, iar acest lucru are consecinte grave asupra pacientilor. Un numar de 21.000 de medici s-au coalizat pe Facebook formand Alianta medicilor pentru modernizarea in Sanatate, cu scopul de a obtine salarii decente si conditii bune in sistemul de sanatate.

Coalitia Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania va lansa in perioada imediat urmatoare campania “Pacient de Romania. 6% pentru Sanatate”.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

 

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns