Spitalul Elias: Peste 150 de studenti medicinisti, implicati intr-un proiect european care sprijina practica intraspitaliceasca

medical-records-up_2439695bPeste 150 de studenti din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti vor fi implicati intr-un proiect european care sprijina practica medicala intraspitaliceasca.

Proiectul “10 pasi spre o cariera medicala de succes” are ca obiectiv sprijinirea studentilor medicinisti in alegerea specializarii cu ajutorul unor stagii de practica ce vor permite familiarizarea acestora cu activitatile medicale. Proiectul este realizat de catre Spitalul Elias din Bucuresti, avand ca partener UMF Bucuresti.

Studentii din anii II, III, IV si V vor pargurge stagii multidisciplinare in cadrul a opt clinici cu specialitati medicale diferite (Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare). De asemenea, proiectul include cursuri de legislatie medicala, in special cu privire la malpraxis, cursuri de comunicare, dar si evaluare psihologica individuala si consiliere pentru alegerea carierei profesionale de medic.

“Ne dorim ca studentii sa isi descopere aptitudinile si sa aleaga o specialitate care li se potriveste. De aceea am construit acest proiect, pentru a le permite o evaluare comparativa a practicii medicale in cateva specialitati diferite, inclusiv din perspectiva comunicarii cu pacientul, a respectarii legislatiei medicale si a drepturilor pacientilor. Dorim sa le aratam studentilor ca pentru a fi un medic performant este necesara compatibilitatea dintre profilul personal si caracteristicile practice medicale in specialitatea aleasa”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului.

Ea a precizat ca proiectul are o valoare totala de aproximativ 1,8 milioane de lei, urmand sa se desfasoare pe durata a sase luni. Stagiile de practica propriu-zise vor avea loc in perioada 3-29 august, studentii participanti urmand sa beneficieze si de o subventie de 900 de lei. La finalul stagiilor de practica se va desfasura un colocviu, cele mai bune 30 de lucrari prezentate urmand sa fie premiate fiecare cu cate 2.500 de lei.

“Speram ca vom fi de mare ajutor in indrumarea acestor tineri catre o cariera medicala. Ne aflam intr-o situatie speciala in care majoritatea medicilor isi indreapta pasii peste hotare. Ne dorim ca acesti viitori medici ai Romaniei sa ramana si sa isi desfasoare activitatea in Romania. La finalul formarii, tinerii nostri se afla la o rascruce si trebuie sa ia rapid o decizie. Intrarea in Rezidentiat se face in urma unui examen destul de dificil. Scopul proiectului este de a ajuta tinerii sa se orienteze mai usor”, a mai spus medicul.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns