Scoala Sanitara “Carol Davila”: Studiile postliceale, o optiune viabila pentru absolventii de liceu si pentru elevii care nu au luat Bacalaureatul

unnamed-2Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” din Bucuresti atrage atentia ca studiile postliceale reprezinta o optiune viabila pentru absolventii de liceu si pentru elevii care nu au luat Bacalaureatul.

“Sustinem, la fel ca si in ceilalti ani, ca tinerii de astazi trebuie sa fie motivati sa devina persoane active ale societatii si, pe cat posibil, sa isi continue educatia, fie ca au absolvit bacalaureatul, fie ca nu. Continuarea studiilor liceale nu presupune in mod obligatoriu accesarea nivelului universitar, ci mai degraba urmarea unor studii care sa ii pregateasca pentru profesii care sa aiba cautare pe piata muncii. Acest lucru constituie si explicatia faptului ca in scoala postliceala sanitara pe care Fundatia Umanista dr. Mioara Mincu o coordoneaza, procentul elevilor care au absolvit o facultate a crescut in anul trecut scolar. Faptul ca absolvirea unei facultati nu le-a oferit posibilitatea de a practica profesia pentru care s-au pregatit ii determina pe tot mai multi absolventi cu studii universitare sa se reorienteze catre profesii cum este cea de asistent medical, cu foarte mare cautare pe piata muncii europene. Studiile postliceale reprezinta o optiune viabila atat pentru absolventii de liceu cu bacalaureat, cat si pentru cei care nu au absolvit inca acest examen al maturitatii, oferindu-le acestora din urma posibilitatea de continuare a educatiei si de a se califica intr-o profesie. Printr-un program special, institutia noastra le acorda sprijin elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat sa il promoveze pe parcursul celor 3 ani de studiu.”, a declarat Ramona Bandrabur, director de comunicare al Scolii Postliceale Sanitare “Carol Davila” si al Fundatiei “Dr. Mioara Mincu”.

Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” a lansat un program de Meditatii Gratuite pentru bacalaureat care va functiona si pentru sesiunea de toamna, program in care se pot inscrie atat candidatii la admiterea 2015 cat si actualii elevi ai scolii.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns