Proiect pentru dezvoltarea hematologiei si oncologiei pediatrice, initiat de Ministerul Sanatatii

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii a anuntat ca a atras fonduri din partea Guvernului Norvegiei in valoare de 5,6 milioane de euro pentru imbunatatirea serviciilor din domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice la nivel national. Ministerul Sanatatii si Institutul Oncologic “Prof. dr. Al. Trestioreanu” Bucuresti au semnat pe 30 iunie contractul de finantare pentru proiectul “Imbunatatirea serviciilor acordate in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice in Romania, prin achizitia de bunuri, servicii si lucrari de specialitate”.

Proiectul este in valoare de 5.655.653 euro din care contributia Ministerului Sanatatii este in cuantum de 848.347,95 euro si contributia norvegiana in cuantum de 4.807.305,05 euro. Obiectivul proiectului este imbunatatirea asistentei medicale in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice din Romania, prin asigurarea infrastructurii de baza pentru un numar de patru centre regionale din tara.

Partenerii proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara, Institutul Oncologic “Prof. dr. I Chiricuta” Cluj-Napoca si Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii “Sf. Maria” Iasi. Unitatile sanitare vor beneficia de reabilitarea sectiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN si de anestezie.

Un alt aspect important al proiectului este instruirea acordata unui numar de 289 de persoane, in scopul imbunatatirii activitatii personalului care lucreaza in hematologie si oncologie pediatrica (medici, asistente, infirmiere). Ne dorim ca toate acestea sa conduca la cresterea ratei de diagnostic in statii precoce, curabile a cazurilor de hematologie si oncologie pediatrica, precum si rata de vindecari, folosind infrastructura moderna ce va fi achizitionata prin proiect”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns