Peste 200 de medici si arhitecti, prezenti la Building Health International Bucharest Forum 2015

colegiul_medicilor_sigla1Colegiul Medicilor din Romania si Ordinul Arhitectilor din Romania au incheiat un parteneriat cu scopul cresterii calitatii spatiilor medicale din tara noastra. Pentru prima data in Romania, cele doua profesii, medici si arhitecti, se vor reuni in cadrul unui proiect unic de comunicare interprofesionala, pe o tematica de maxim interes in contextul actual: calitatea spatiului medical romanesc.

Building Health Bucharest International Forum 2015, proiect realizat sub egida Colegiului Medicilor din Romania si a Ordinului Arhitectilor din Romania, va aduce impreuna la Bucuresti, pe 22 octombrie, peste 200 de medici si arhitecti, manageri din sanatate, lideri ai celor doua profesii, lideri ai scolilor de arhitectura si medicina, lideri ai mediului institutional, alaturi de speakeri internationali de exceptie.

“Suntem bucurosi de incheierea acestui parteneriat, avand ca principal obiectiv comun promovarea valorilor si a modelelor profesionale, a leadership-ului profesional si a exemplelor de buna practica din mediul profesional romanesc, a rolului profesiilor in constructia unei societati sanatoase si a calitatii spatiului medical romanesc. Atat medicii, cat si arhitectii exercita o profesie liberala. Noi, medicii, ne dorim ca activitatea si dezvoltarea noastra profesionala sa se desfasoare intr-un spatiu adecvat tehnic si arhitectonic si avem convingerea ca putem contribui la aceasta prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu Ordinul Arhitectilor din Romania”, a declarat Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

“Suntem extrem de optimisti in ceea ce priveste parteneriatul pe care l-am realizat cu Colegiul Medicilor pentru organizarea Building Health Bucharest International Forum in luna octombrie. Intalnirea celor care realizeaza actul medical cu cei care pot configura spatiile pentru acesta, dar si pentru recuperarea si tratamentul pacientilor, isi propune sa conduca la initiative care sa vizeze catalizarea vointei politice, pe de o parte, si a standardului ridicat pentru practicile din domeniul asigurarii, reabilitarii si generarii de spatii pentru sanatate. Avem convingerea ca acest pas este un inceput important pentru o colaborare benefica a celor doua profesii, cu un singur scop: mai bine pentru oameni”, a afirmat si arh. Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.

Forumul este singurul de acest gen din Romania si din Europa de Est.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns