O mama cu cancer de col uterin operata in perioada sarcinii a nascut un copil sanatos

sarcinaO femeie diagnosticata cu cancer de col uterin operata in perioada sarcinii in cadrul Spitalului privat Baneasa apartinand retelei Regina Maria a nascut un copil sanatos, o fetita. Femeia a fost operata de o echipa coordonata de prof. dr. Petre Bratila, in conditiile in care alternativa pentru mama era sa faca avort in saptamana 13 de sarcina cand a fost diagnosticata cu cancer de col uterin.

“Mama a pus mai presus de orice aceasta sarcina avand in vedere ca incerca de 5 ani sa ramana gravida si a riscat, intr-un fel. In ceea ce ma priveste nu am riscat. Nu este primul caz de acest gen. Am tratat 50 de femei cu cancer de col uterin in stadiu incipient prin tehnica de conservare a potentialului reproductiv, iar sase dintre ele au acum copii. Diana este intr-adevar prima femeie insarcinata din Romania care a nascut dupa operatia pentru cancer, tocmai pentru ca am reusit sa efectuam in timpul sarcinii o interventie complexa prin care tumora a fost eliminata, fara sa fie lezat fatul. Diana este al doilea astfel de caz in lume, alaturi de o pacienta din Japonia”, a declarat prof. dr. Petre Bratila.

Fetita s-a nascut in saptamana 36 de sarcina, avand 2.550 de grame si 51 de centimetri si a luat scorul 10 la nastere. Din echipa de medici care au efectuat operatia au facut parte dr. Viorel Stoica, dr. Simona Coravu si dr. Alina Ilici. Operatia de tratament conservator pentru cancerul de col uterin, urmarirea sarcinii si nasterea prin cezariana s-au efectuat pro-bono.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns