Nicolae Banicioiu: Sper ca anchete precum cea privind prescrierile anumitor medicamente sa descurajeze coruptia

nicolae banicioiuMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca spera ca efectuarea unor anchete precum cea privind prescrierile anumitor medicamente sa descurajeze coruptia. El a facut aceasta declaratie in contextul perchezitiilor realizate de procurorii DNA la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, spitale si clinici de oncologie, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie.

Ministerul Sanatatii a condamnat practicile prin care medicii pot fi influentati la prescriptie de catre companiile farmaceutice. MS considera ca “stoparea acestui tip de comportament a unei parti a corpului medical este benefica pentru sistemul sanitar, pentru personalul medical si pacienti deopotriva”.

“Am facut o prioritate din implementarea de instrumente care sa eficientizeze sistemul si care sa reduca pierderile financiare, ca de exemplu introducerea cardului national de sanatate si actualizarea preturilor la medicamente. Mai mult, anul trecut, Ministerul Sanatatii a inasprit conditiile de acces in cadrul comisiilor de specialitate si, printr-un ordin, au fost clarificate situatiile de incompatibilitate prin extinderea ariei de conflict de interese pentru medicii din comisiile de specialitate. De asemenea, anul acesta conform prevederilor Contractului Cadru, furnizorilor de servicii le este interzis sa incheie contracte de prestari servicii in urma carora sa obtina comision pentru indrumarea pacientilor catre un furnizor sau altul. Astfel de anchete ca cea de astazi (marti-n.red.) speram sa descurajeze faptele de coruptie”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns