Nicolae Banicioiu: Fac apel la populatie sa vina sa doneze sange

banicioiuNicolae Banicioiu a facut vineri un apel la populatie sa vina sa doneze sange, in special in Bucuresti. El a atras atentia asupra faptului ca in ultimele zile s-a inregistrat un deficit de sange si produse din sange in unele unitati sanitare. Ministrul Sanatatii a verificat vineri activitatea Centrului de Transfuzie Sangvina Bucuresti si a facut un apel catre cetateni pentru donarea voluntara.

In lunile de vara, pe perioada concediilor si a muncilor agricole, sistemul se confrunta frecvent cu scaderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentandu-se cu 20-25% mai putini donatori fata de media obisnuita. Pe de alta parte, tot in aceasta perioada exista o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operatiilor planificate. Ca urmare, se creeaza un dezechilibru intre cerere si cantitatile disponibile.

“Cererea zilnica a unitatilor sanitare din Bucuresti este de 1500 de pungi pe zi, iar centrul de donare poate asigura in aceasta perioada maximum 500 de pungi pe zi. Facem apel la populatie sa vina la centrele de donare si sa doneze benevol, o punga de sange poate sa faca diferenta in lupta medicilor pentru viata”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns