Consumul de cafea, asociat cu un risc mai scazut de aparitie a diabetului

cafeaPersoanele care obisnuiesc sa consume regulat cafea prezinta un risc mai scazut de aparitie a diabetului, sustine un studiu. Potrivit cercetarii, realizata de o echipa de oameni de stiinta din Grecia, riscul de aparitie a diabetului este cu 54% mai redus in cazul persoanelor care obisnuiesc sa consume in mod regulat cafea. Cercetatorii greci sustin ca la baza acestei asocieri ar sta efectul inflamator al cafelei. Cafeaua prezinta atat efecte benefice, cat si efecte negative asupra sanatatii. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 1.300 de persoane din Atena. Acestia au raspuns periodic mai multor intrebari care vizau regimul lor alimentar zilnic.

Sursa: Mediafax, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns