Spitalul “Marie Curie”, dotat cu un aparat de dializa pentru nou-nascuti

spitalul-marie-curie-partea-renovata1Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti a fost recent dotat cu un aparat de dializa pentru nou-nascuti prematuri. Noul aparat, in valoare de 20.000 de euro, a fost achizitionat cu fonduri stranse prin intermediul fundatiei Genesis Collegiate. In urma cu doua saptamani, medicul Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie intensiva neonatologie de la Spitalul “Marie Curie”, a realizat impreuna cu echipa in premiera dializa hepato-renala in cazul unui bebelus in varsta de cateva luni cu ajutorul noului aparat. Dispozitivul a putut ajunge in sectie datorita eforturilor celor de la Genesis si ale importatorului, inca inainte de a fi achitat integral.

“A da este o datorie morala a fiecarui individ care traieste pe aceasta planeta mult mai bine decat semenii luni. A da este puterea faptei bune pe care fiecare dintre noi avem obligatia de a o arata copiilor nostri. De aceasta data a da inseamna ca bebelusii nascuti prematur vor avea o sansa “sa fie”. Sa fie in viata. Ne bucuram foarte mult ca putem sa contribuim la achizitionarea aparatului de dializa pentru Spitalul “Marie Curie” si sa ajutam astfel la salvarea vietilor unor copii. Le multumim tuturor celor care au donat pentru aceasta cauza. Este o onoare pentru noi sa ne asociem cu oameni minunati asa cum este medicul Catalin Cirstoveau si impreuna sa transformam Romania intr-o tara a copiilor sanatosi si fericiti, unde viata lor nu mai atarna de lipsa unei aparaturi”, a declarat Ioana Necula, presedintele Fundatiei Genesis Collegiate.

Dupa o strangere de fonduri desfasurata online pe platforma Galantom, proiectul s-a finalizat cu evenimentul caritabil organizat de Fundatia Genesis Collegiate la resedinta Ambasadorului Italiei in Romania. Prin donatii directe si sponsorizari, s-au strans circa 18.000 de euro, aproape intreaga suma necesara achizitionarii aparatului de dializa destinat copiilor sub 2 kg. Pana la completarea sumei, cei care doresc pot face donatii pe pagina Fundatiei Genesis de pe platforma Galantom: http://genesis.galantom.ro/.

“In urma cu o jumatate de an, la noi se opera pe cord un un nou nascut si atunci era o mare aventura. Astazi avem mai multe operatii si toate sunt cazuri complexe. Avem mai mult de 100 de cazuri cu mortalitate zero in 28 de zile, iar asta inseamna foarte mult, suntem foarte bucurosi si foarte mandri de acest lucru. Rezultatele noastre nu ar fi posibile fara sprijinul dumneavoastra, pentru care va multumim foarte mult”, a declarat si medicul Catalin Cirstoveanu.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres. 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns