OMS: saptamana viitoare va fi convocat Comitetul de urgenta pentru a analiza epidemia MERS din Coreea de Sud

WHOLogo_400x400Ca urmare a deceselor care au avut loc in Coreea de Sud din cauza contaminarii cu coronarovirusul MERS, OMS a anuntat in decursul zilei de azi ca va convoca, saptamana viitoare, comitetul de urgenta, insa data nu a fost fixata inca.

Purtatorul de cuvant al OMS a declarant ca “Numarul de cazuri noi scade, dar trebuie sa monitorizam situatia indeaproape. Este vorba de a examina situatia si de a determina daca aceasta constituie o urgenta de sanatate publica de interes international”.

Izbucnirea focarului a avut loc in luna mai, atunci cand un om de afaceri sud-coreean a luat boala in urma unei calatorii in Orientul Mijlociu. De atunci, 126 de persoane au fost infectate cu virusul MERS si 11 persoane au decedat.

Virusul MERS a fost identificat pentru prima data in Arabia Saudita in anul 2012 si, de atunci, s-a raspandit in Europa, America de Nord, Asia si, recent, China si Coreea de Nord.

Coronarovirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome) face parte din aceeasi familie ca Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), diferenta fiind ca acesta din urma este mai contagios, dar mai putin letal.

Conform OMS, nu exista un vaccin sau alt tip de tratament pentru acest virus, rata mortalitatii ajungand la 35%.

Sursa: Agerpres, Foto: Twitter.com/WHO

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns