Taxa clawback ar trebui sa fie individualizata pentru fiecare companie farmaceutica, sustine deputatul Cristian Horia

-bani-medicamenteCristian Horia, vicepresedintele Comisiei pentru Sanatate a Camerei Deputatilor, a declarat in cadrul Conferintei Forumul Industriei Farmaceutice care a avut loc marti in Bucuresti ca taxa clawback ar trebui sa fie aplicata nu diferentiat, ci “individualizat” pentru fiecare companie farmaceutica.

“Este foarte greu in prezent din punct de vedere politic ca cineva sa renunte la taxa clawback. Ne intoarcem la instrumentul bugetului la farmacie iar acest lucru nu se poate intampla. In opinia mea, ar trebui sa existe o piata libera iar moleculele sa concureze liber intre ele. Ideea ca pretul unui generic sa fie mai scazut decat pretul unui original nu este concurentiala. Ar trebui sa avem preturi concurentiale la medicamente iar taxa clawback sa fie individualizata pentru fiecare companie. Clawback-ul este o taxa penalizatoare pentru cresterea consumului, a cotei de piata”, a declarat Cristian Horia in cadrul conferintei.

“Avem in Romania practic cel mai mic pret la medicamente din Europa. Acest lucru pare bun pentru pacient insa in realitate nu este deoarece conduce la exporturi paralele care afecteaza pacientii. Nu ar trebui sa avem cel mai mic pret la medicamente in Romania”, a mai spus deputatul Cristian Horia.

Autor: Daria Macovei, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns