Nicolae Banicioiu: Copiii si tinerii trebuie sa invete notiunile de baza pentru acordarea primului ajutor

image-2010-10-2-7882744-46-nicolae-banicioiuNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a declarat luni ca tinerii si copiii din Romania ar trebui sa invete notiunile de baza pentru acordarea primului ajutor. El s-a aflat luni la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov unde a participat la reluarea programului pilot “Sunt primul ajutor!”, precum si la lansarea site-ului de educatie medicala si prim ajutor pentru copii-Suntprimulajutorjunior.ro.

“Ma bucur ca acest proiect inceput acum doi ani merge inainte si ca a fost creat si un site special cu informatii utile. Societatea romaneasca va fi mult mai pregatita pentru a aborda o situatie de urgenta si a acorda primul ajutor daca invatam din timp copiii si tinerii notiunile de baza”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca Ministerul Sanatatii propune ca in scoli sa fie introduse ore de educatie sanitara.

“Am gasit multa deschidere si dorinta de colaborare la colegii de la Educatie si speram ca propunerea noastra sa se poata concretiza chiar din urmatorul an scolar. Astfel, elevii si tinerii vor putea invata notiuni despre modul de organizare, functionare si utilizare a sistemului sanitar, dar si a Sistemului National Unic pentru Apel de Urgenta 112, cum sa aplice si sa execute corect manevre de salvare a vietii, notiuni de igiena si de prevenire a afectiunilor”, a declarat ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii sustine ca insusirea notiunilor de prevenire a accidentelor casnice, scolare, rutiere, constientizarea obiceiurilor cu mare risc (droguri, alcool, tutun), rolul alimentatiei sanatoase, constientizarea importantei donarii voluntare de sange, prevenirea riscurilor situatiilor de urgenta in scoli si in afara lor, sunt informatii de care are nevoie un adolescent in formare.

“Mai mult, tinerii cu notiuni corecte de educatie sanitara pot invata la randul lor alte persoane, astfel incat sa poata fi schimbate obiceiurile prezente”, a mai spus Banicioiu.

Autor: Daria Macovei, Foto: Agerpres.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns