Doina Mihaila, Federatia Patronatelor Medicilor de Familie: Spirometria, serviciu decontabil in cadrul pachetului de baza

MedicalTrainingMedicul Doina Mihaila, presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, a declarat in cadrul Conferintei Medical Forum, eveniment organizat in Bucuresti in perioada 19-20 mai ca spirometria a fost introdusa ca serviciu decontabil in cadrul pachetului de baza. Ea a precizat ca noul Contract Cadru care a intrat in vigoare de la 1 aprilie 2015 aduce o serie de noutati. “Contractul Cadru s-a semnat pe doi ani. Ani de zile am avut discutii ca nu e bine sa semnam pe doi ani. Am semnat pe doi ani cu conditia sa semnam anual un act aditional cu norme noi. In acest an s-au modificat si Contractul Cadru si normele”, a declarat Doina Mihaila.

Ca noutati in Contractul Cadru, ea a amintit faptul ca de la 1 aprilie plata per capita s-a majorat la 4 lei, in timp ce plata per serviciu a ramas de 1,9 lei. De asemenea, in pachetul minimal de servicii medicale a fost introdusa si riscograma. “In pachetul de baza au fost introduse si serviciile de administrare de medicamente intramuscular in timpul programului de lucru la cabinet. S-a introdus spirometria alaturi de EKG si ecografie”, a mai spus medicul. Doina Mihaila a amintit despre dublarea numarului de consultatii la domiciliu la 42 pe luna, precizand insa ca media de consultatii efectuate de medici lunar la domiciliu se situa sub 21. “Pot beneficia de consultatie la domiciliu persoanele nedeplasabile, fie pacientii permanenti, fie pacientii cu dizabilitati temporare, pe langa celelalte categorii”, a mai spus Doina Mihaila.

Autor: Daria Macovei, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns