Nicolae Hancu: Pacientii cu diabet prezinta multipli factori de risc cardiovascular

type-2-diabetes-300x199Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a atras atentia in cadrul unei conferinte ca pacientii cu diabet prezinta multipli factori de risc cardiovascular, ceea ce face ca tratamentul lor sa fie unul extrem de complicat.

“Pacientii cu diabet trebuie sa tina cont de numeroase aspecte. Trebuie sa trateze boala, dar si sa previna sau sa trateze complicatiile care apar ca urmare a acesteia”, a declarat Nicolae Hancu in cadrul unei conferinte. “Ei prezinta multipli factori de risc cardiovascular care produc complicatii retiniene, cardiace, pe arterele periferice si asa mai departe. Este foarte important sa atacam toti factorii de risc cardiovascular”, potrivit medicului.

El a precizat ca pacientii romani au acces incepand cu luna aprilie la un nou medicament utilizat in tratamentul diabetului de tip II care contine substanta activa dapagliflozin si care reduce indicele glicemic pana la valorile normale fara a determina aparitia hipoglicemiei, reducand in acelasi timp si tensiunea arteriala.

“Diabetul este extrem de perfid pentru ca nu are simptome evidente si nu devine alarmant. Devine alarmant doar atunci cand apar complicatii”, a mai declarat Nicolae Hancu.

Autor: Daria Macovei, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns