Marin Burlea: Este nevoie de asigurarea de asistenta medicala in rural si la sfarsit de saptamana

1-marin-burlea-Prof. dr. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie, a declarat in cadrul Conferintei Nationale de Pediatrie, eveniment organizat in perioada 1-4 aprilie in Bucuresti, ca zonele rurale au nevoie de asistenta medicala si la sfarsit de saptamana. El a atras atentia ca multi copii, in special cei care traiesc in zone rurale, nu au acces la servicii medicale la sfarsitul saptamanii si ca aceasta problema ar putea fi solutionata cu ajutorul centrelor de permanenta.

“Chiar daca nivelul natalitatii in Romania este scazut, in ceea ce priveste mortalitatea infantila cifra de 9 decese inregistrata la 1.000 de nou-nascuti este relativ redusa. Acest lucru inseamna ca serviciile medicale au progresat semnificativ in ultimii ani. Trebuie sa spun ca am toata admiratia pentru medicii de familie, insa in aceasta zona se pot face mai multe pentru ingrijirea copiilor. Ar trebui asigurata asistenta medicala de vineri paua luni, iar medicii sa fie platiti dublu in aceste zile. Sau ar putea fi asigurata asistenta medicala prin intermediul centrelor de permanenta”, a declarat medicul in cadrul conferintei.

El a mai spus ca Societatea Romana de Pediatrie va initia o serie de demersuri la nivelul Ministerului Sanatatii prin care sa se reintroduca specialitatea asistentului care sa educe gravidele in timpul sarcinii si sa incurajeze alaptarea la san.

Autor: Daria Macovei, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns