Cursuri de instruire in consilierea parintilor care au copii cu autism

autismFundatia Romanian Angel Appeal (RAA) a organizat la Bucuresti, la sfarsitul lunii martie, o sesiune de cursuri destinate specialistilor care ofera servicii de consiliere pentru parintii sau familia extinsa a copiilor cu tulburari din spectrul autist. Sesiunea de cursuri s-a desfasurat sub tema “Interventii practice in contexte diferite pentru copiii cu TSA (tulburari de spectru autist).

Cursul a fost sustinut de doi lectori din Marea Britanie (Victoria Slonims si Nicola Key Wood), psihologi cu experienta clinica in lucrul cu parintii ai caror copii au autism, dar si in instruirea specialistilor. Cursul de instruire s-a adresat celor 26 de profesionisti din Centrele de consiliere si asistenta a persoanelor cu autism, deschise in cadrul DAGSPC din Bucuresti Sector 4, Arad, Bacau, Botosani, Calarasi, Galati, Mehedinti, Prahova, Vaslui si Vrancea.

Cursul a vizat cresterea competentelor profesionale ale specialistilor din centrele TSA, in scopul sustinerii serviciilor adresate parintilor si familiei persoanelor cu autism. Pe parcursul celor trei zile au fost abordate teme precum componentele terapeutice in lucrul cu familiile, includerea familiei in gestionarea problemelor de alimentatie si in tratamentul tulburarilor de somn in TSA, evaluarea progresului interventiilor, studii de caz. De asemenea, sesiunea a inclus multe exercitii in cadrul carora profesionistii au primit feed-back personalizat.

Specialistii care au participat la curs ofera in prezent servicii de consiliere pentru parintii si familia extinsa a copiilor si tinerilor cu autism, dar si interventii in vederea integrarii in comunitate a copiilor cu TSA. Serviciile sunt gratuite si sunt oferite in Centrele de consiliere si asistenta a persoanelor cu autism.

 Cursul “Interventii practice in contexte diferite pentru copiii cu TSA” a fost organizat in cadrul Proiectului “Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA”, desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal. Proiectul a inceput la 1 iulie 2014, are o durata de 22 de luni si este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG.

Autor: Daria Macovei, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns